Zobna protetika

Dostikrat človeka ocenjujemo po lepem nasmehu in urejenosti zob. Zato ni čudno, da so zobni protetiki zasuti z delom, saj se zavedajo, da si vsak pacient čimprej želi nove zobe, mostičke ali protezo. Seveda je to možno z dobrim načrtovanjem predhodnega zdravljenja, uporabo laserja in intraoralnega skenerja ter številnih drugih naprav in pripomočkov. V ta načrt je vključena tudi zobna protetika, ki je lahko fiksna ali snemna. Ne glede katero izberete, vsaka je uporabna in predstavlja estetsko protetično rešitev.

Vsa zobna protetika se nagiba k načelu, da so nadomestni zobje ne le uporabni, ampak tudi estetski. Zato zobozdravniki sodelujejo z najboljšimi zobnimi tehniki in vsem pacientom nudijo vse od lesk, do prevlek in mostičkov ter delnih in totalnih protez. Zobna protetika se veliko ukvarja s protezami, kajti z ustrezno postavitvijo zob in s pravilno podporo ustnic se zmanjšajo gubice na zgornji ustnici in doseže se mlajši videz. Vsaka proteza mora biti usklajena v ugriz, s čimer omogoča nemoteno hranjenje.

Implantat je najboljši nadomestek zobne korenine

Tudi v stomatologiji se obeta odkrivanje skrivnosti človeških genov, s čimer bodo strokovnjaki v prihodnosti lahko zdravili zobne in ustne bolezni. Zdravljenje ne bo vključevalo le popravke na zobeh, ampak tudi nadomestke izgubljenih trdih in mehkih tkiv. Zaenkrat je zobni implantat najboljši nadomestek izgubljenih zobnih korenin. Vstavljanje vsadkov brez nepotrebnega brušenja preostalih zob, medtem ko snemni nadomestki ali proteze lahko končno postanejo stabilni in funkcionalni.

Če ste se odločili za implantat, naj vam povemo, da so sodobne ordinacije večinoma opremljene z najsodobnejšo zdravstveno opremo, zato pacientom ni potrebno obiskovati drugih diagnostičnih centrov. Velika prednost implantantov je stabilnost, posledica tega je izboljšana funkcija snemnoprotetičnih nadomestkov ali celo nadomeščanje s fiksnoprotetičnimi nadomestki. Kar 80% vsadkov služi svojemu namenu 10 let ali več. Vedeti pa morate, da se vsaka neuspešna implantacija lahko vedno ponovi, če le pacient nima posebnih zdravstvenih težav.