torbice

Če bi me kdo vprašal, brez katerega modnega dodatka ne bi mogla živeti, bi moj odgovor zagotovo bil: »Brez torbice, kaj pa drugega!« Poleg tega, da so nadvse praktične, pa outfit še dodatno poživijo – odlično se podajo k vsakemu stilu, bodisi si oblečena v elegantno bluzo ali svečano obleko. Le kam bi drugače dame spravile svoje najnujnejše reči kot so šminke, denarnico, očala, telefon in vse ostale zadeve, ki jim moški včasih nadanejo kar ime »krama«? Ženske torbice so ravno tako pomemben kos kot je na primer obleka ali pa čevlji. Če izbereš neprimerno obliko, barvo ali pa velikost torbice, ne boš dosegla pravega učinka.

Kakšni pa so trendi za letošnje ženske torbice? V prvi vrsti so to usnjene torbice. Če si zaščitnica živali nikar ne skrbi, tudi zate se najdejo alternative. Dandanes je toliko usnjenih torbic, ki so narejene iz umetnega usnja in so zelo dober približek pravemu. Modni sta oranžna in črna barva usnjenih torbic, če si pa drzna, lahko posežeš tudi po bolj pisanih barvah. Če nadaneš črno ali belo obleko lahko mile volje izbereš usnjeno torbico v rdeči, modri, rumeni ali pa kateri drugi živi barvi. Tako boš svoj outfit dvignila še na višji nivo.

Modni trendi za ženske torbice napovedujejo tudi, da so moderne torbice z vzorčki. Le katera bi se lahko ubranila torbice okrašene z rožicami ali pa pikicami? Jaz zelo težko. Brez skrbi, ne boš izgledala »načičkano«. Ravno nasprotno, letos ne velja pregovor, da je manj več. Bolj je okrašena, izstopajoča in barvna, bolj je modna. Upaj si, bodi drzna!

Modne so tudi ženske torbice, ki po videzu spominjajo na vrečko za nakupovanje, pravimo jim tudi »totebagi«. Poleg tega, da so izredno priročni za nakupovanje, pa lahko v njih spravimo tudi knjige, mape večjih formatov ali celo računalnik. Oblikovalci si pri totebagih dajo precej duška, saj na njih natisnejo najrazličnejše napise, slike in hudomušne izjave.  Le kdo bi se branil na primer take ženske torbice, na kateri piše »I hate Mondays!«? Ponedeljek bi se tako začel z nasmehom na obrazu, takoj ko bi jo zagledali.

Za izbiro primerne ženske torbice si je včasih dobro vzeti malce več časa. Ko izbiraš, si v glavi naredi seznam s katerimi oblačili jo lahko kombiniraš, pomisli ali je material pravi zate, ali bo dovolj velika, da vanjo spraviš vse svoje stvari in podobno. Ampak le pogumno, vem da ti bo uspelo! Zna se pa zgoditi, da boš domov prišla ne le z eno, ampak kar s tremi torbicami, saj bo izbira pretežka.