prtljažnik za avto

Velika večina voznikov se pogosto preveč posveča zunanjemu izgledu avtomobila. Ta je sicer res pomemben, vendar igra veliko vlogo tudi to, kakšen vtis poda notranjost našega jeklenega konjička. Toplo priporočljiva dodatna oprema so korita za prtljažnik avtomobila. Namenjena so zaščiti preproge in različnih plastičnih elementov v zadnjem delu avtomobilov vseh velikosti. Če ohranjamo prtljažnik v odličnem stanju skozi življenjsko dobo vozila, bo naš avto, kombi, poltovornjak ipd. ohranil svojo tržno vrednost. Obenem pa ne bodo nastale raztrganine, madeži in druge poškodbe preproge.

Korita za prtljažnik avtomobila za vsakodnevno uporabo

Ne glede na velikost in vrsto našega osebnega vozila, so korita za prtljažnik avtomobila zelo uporabna. Namenjena so vsakodnevni rabi. Predvsem pa bodo olajšala delo voznikom, ki pogosto s seboj prevažajo dodatno prtljago. To so lahko živila, orodja in različni predmeti kot tudi živali. V vsakem primeru bo korito preprečilo poškodbe preproge in drugih delov v prtljažnem prostoru.

Velika prednost korita za prtljažnik avtomobila je preprečevanje nastanka madežev. Tudi, če se po koritu polije tekočina, ne bo prišla v kontakt s preprogo. Pomembno pa je tudi omeniti, da se v koritu zbira umazanija, kot je prah, blato ipd. Tako se prepreči, da bi v prtljažniku nastali madeži, se nabiral prah ali druge vrste nezaželene umazanije.

korito prtljažnika avtomobila
Mreža ni primerna zaščita za prtljažni prostor, medtem ko korito prtljažnika avtomobila zaščiti celotno površino pred odrgninami in madeži

Odlični dodatek za avto za vse lastnike domačih živali

Domače živali imajo nedvomno svoje določene zahteve. Doma jih le stežka pustimo same, zato je pogosto potrebno, da jih odpeljemo z avtom na izlet, počitnice ipd. Psi so zelo znani po tem, da se radi vozijo. Neglede na velikosti in vrsto naših hišnih ljubljenčkov, pa lahko te povzročijo dokaj veliko škode v našem avtu. Če bomo uporabili korito za prtljažnik avtomobila, bomo preprečili poškodbe, ki jih pustijo kremplji, madeži sline in druge nevšečnosti, ki so stalnica domačih živali.

Včasih pa je prtljažnik premajhen, da bi v njem prevažali pse in druge živali. Zato moramo pripraviti zadnje sedeže avtomobila za prevoz psov, mačk ipd. Najbolje je, da uporabimo gumijaste preproge za avto in pokrivalo za sedeže. Na ta način preprečimo nezaželene poškodbe usnja, tkanine in drugih materialov, ki se lahko pripetijo kadarkoli med vožnjo živali.

Gumijaste preproge za avto

Nikakor ne gre zanemariti pomembnosti, ki jih imajo gumijaste preproge za avto. Vsak nov in rabljen avtomobil ima morda že vgrajene tovarniške preproge, ki pa nudijo le osnovno zaščito. Kakovostne tekstilne preproge za avto so namenjene zaščiti tal v kabini vozila. Preprečujejo vlagi in umazaniji, da bi povzročila madeže v tkanini, rjo in druge poškodbe kovine v vozilu, kar je velika prednost.

Nakup avtomobilskih gumijastih preprog je priporočeno vsakemu vozniku. Izbiramo lahko med tipskimi in univerzalnimi izvedbami, ki so na voljo v vseh bolje založenih trgovinah z dodatno opremo za avtomobile.

avtomobilski sedež
Tekstilne ali gumijaste preproge za avto pomagajo pri vzdrževanju njegove čistoče

Univerzalne gumijaste preproge za avto

Izbira univerzalnih preprog za avto je pogosto najboljša izbira za voznike, ki želijo na preprost in učinkovit način zavarovati tla kabine svojega vozila pred vlago in umazanijo. Pogosto je izbira univerzalnih izvedb tudi edina možnost za vozila, ki so starejša ali pa za njih ne obstaja prikrojenih tipskih izvedb gumijastih preprog za avte. Univerzalne preproge so standardnih dolžin in oblik. Zato jih je pogosto potrebno s škarjami, nožem ali drugim rezalnim orodjem prikrojiti tlom vozila.

Tipske gumijaste preproge za avto

Nakup tipskih avtomobilskih preprog za avto je priporočen za voznike, ki želijo, da se preproge popolnoma prilegajo voznikovemu, sovoznikovemu in potniškemu predelu za noge. Ker so že tovarniško izdelane tako, da so namenjene uporabi v določenem vozilu, jih ni potrebno rezati ali drugače predrugačiti pred uporabo. Priporočeno je, da za novejša vozila vedno kupimo tipske preproge, saj bomo tako zagotovili najbolj udobno uporabo vozila. Obenem pa bo tudi izgled nožnega predela v avtu izgledal odlično.

Vinilna in gumijasta korita za prtljažnik avtomobila

Vinil je izredno vzdržljiv material, ki ga brez težav lahko očistimo. Na voljo so vinilna korita za prtljažnik avtomobila v številnih barvah, oblikah in dizajnih, ki poosebijo prtljažni prostor našega avtomobila. Načeloma se priporočajo za voznike, ki bi radi zaščitili svoj prtljažni prostor v avtomobilu, obenem pa bi ga dodatno poosebili. V vsakem primeru bodo omenjena korita preprečevala politje vode in druge nevarnosti, ki nam grozijo pri vsakodnevnemu prevažanju raznovrstne prtljage.

Gumijasta korita za prtljažnik avtomobila

Moderna gumijasta korita za prtljažnik avtomobila so narejena tako, da so zelo vzdržljiva. V vročini ne izpuščajo neprijetnih vonjav, v mrzlem vremenu pa ne pričnejo pokati. Brez težav jih je mogoče očistiti z vodo. V primeru zatrjenih madežev jih lahko speremo z močnim curkom vode in milnico. Do določene mere izboljšajo izgled notranjosti našega vozila in se jih priporoča za vse voznike.

Priporočeno je, da zaščitimo tudi tla vozila z gumijastimi preprogami za avto. Ker so izredno ugodne za nakup in preproste za vgradnjo, jih lahko vstavimo v vsako vozilo. Izbiramo pa lahko med tipskimi in univerzalnimi izvedbami.