Selitev klavirja

Selitev je smiselno opraviti tako, da imamo s celotnim postopkom čim manj dela in skrbi. To pomeni, da najboljšo rešitev običajno ponujajo storitve profesionalnih selitvenih servisov. Namesto dela in skrbi bomo sicer imeli nekaj stroškov, a je za zahtevnejše selitve cenik vsekakor upravičen. Še posebej to velja v primeru, da najdemo ugodne opcije za zahtevnejše selitve. Pri zanesljivih selitvenih mojstrih je namreč na voljo širok spekter storitev, ki omogočajo veliko prilagodljivost. 

Selitev klavirja

Najbolj značilen primer zahtevnejše selitve je selitev klavirja. Pri tem imamo opravka z občutljivim in dragocenim tovorom, ki je za nameček tudi precej težak in okoren. Težave lahko pričakujemo že ob razstavljanju in prenašanju glasbila iz stanovanja ali drugega prostora, saj klavirja ne moremo enostavno prenesti skozi vrata.

Še bolj kritičen je transport, pri katerem je tovor izpostavljen različnim obremenitvam. Selitev klavirja se izvaja z namenskimi selitvenimi vozili, v katerih je možno tovor dobro zavarovati in zaščititi, da bo prišel na končno lokacijo nedotaknjen. Seveda lahko varen transport zagotovijo le izkušeni selitveni mojstri, ki se na svoje delo dobro spoznajo. Na koncu pa je treba poskrbeti še za vselitev oziroma montažo opreme, tudi pri tem je selitev klavirja lahko precej zahtevna.

Cenik za zahtevne selitvene storitve

Če se lotevamo zahtevnejše selitve, cenik verjetno ne bo posebej ugoden, vsaj ne v primerjavi z enostavnimi prevozi opreme in z drugimi osnovnimi storitvami selitvenih mojstrov. A upoštevati moramo to, da je v tej ponudbi vključena cela vrsta storitev, ki jih nujno potrebujemo. Pri prevozu dragocenejšega tovora je recimo ključno to, da lahko tovor zavarujemo, česar ne omogočajo vsi selitveni servisi. Prav tako lahko pričakujemo različne izkušnje pri delu z opremo, če jo je treba še razstaviti in na novi lokaciji ponovno montirati.

Če vzamemo v zakup vse dodatne storitve, je za zahtevnejše selitve cenik lahko precej ugoden, tudi višja cena bo brez težav upravičena.