aktivno življenje

Skrb za zdravje je prioriteta preko celega leta, a pogosto se zgodi, da preko zime na to nekoliko pozabimo. V prazničnem decembru se rade volje posladkamo s sladkarijami, nato v januarju in februarju ob hladnih temperaturah večinoma počivamo doma. Šele pomlad nas znova predrami in spodbudi k temu, da naredimo kaj dobrega za svoje telo.

Ne bomo se takoj lotili kakšnih intenzivnih športnih aktivnosti, prvi korak je ta, da uredimo svojo prehrano in dopolnimo vsakdan z nekoliko bolj aktivnim ritmom. Doma lahko veliko naredimo tudi z uporabo koristnih prehranskih dopolnil, ki naše telo pripravijo na vsakdanje obremenitve. Možnost imamo dobiti vsestranska dopolnila, kot je Vita Biosa napitek za zdravo presnovo.

Vita Biosa je priporočljivo dopolnilo za redno uporabo

Mnoga prehranska dopolnila so namenjena predvsem tistim, ki imajo kakšna pomanjkanja, le redka so priporočljiva za vsakogar. To velja izrazito za vitamine, ki jih večinoma brez težav pridobivamo s hrano, izjema je vitamin D, ki je priporočljiv kot dodatek. Še en zelo priporočljiv dodatek pa so koristni aktivni mikroorganizmi, ki vzdržujejo ravnovesje v našem telesu in sodelujejo pri presnovi. Vita Biosa nam prinaša prav to, zato je dobra izbira za vsakogar.

Vita-Biosa-500-ml-1

Na https://www.institut-o.com/izdelek/vita-biosa-05l-eko-certificiran-napitek/ lahko podrobno spoznamo vse sestavine, ki jih ima Vita Biosa. Gre za prehransko dopolnilo, ki je sestavljeno iz koristnih mlečnokislinskih in bifido bakterij, vsebuje tudi mešanico blagodejnih zelišč. Tako dobro poskrbimo za svojo presnovo, vzdržujemo ravnovesje črevesne flore in omilimo posledice vsakdanjih obremenitev, s katerimi se srečujemo. Vsekakor je Vita Biosa dobra priprava za aktivno življenje v toplejšem delu leta, saj bo telo optimalno delovalo in brez težav premagovalo večje izzive. 

Prav tako lahko Vita Biosa koristi tistim, ki se soočajo s kakšnimi prebavnimi težavami ali drugimi problemi, ki so posledica neravnovesja mikroorganizmov v telesu. To se zgodi tudi zaradi zdravljenja z antibiotiki, pogosteje pa zaradi neustrezne prehrane. Če želimo korenito spremeniti svoj življenjski slog, je pametno za lažji prehod izkoristiti vse, kar nam ponujajo koristna prehranska dopolnila.

MAP beljakovine za tiste, ki bodo začeli z rekreacijo

Ob prvih sončnih dneh v letu začnemo na ulicah in poteh v naravi srečevati mnoge rekreativce, ki želijo izgubiti nekaj kilogramov in se pravočasno pripraviti na poletje ob morju. To je dober načrt, a prehod s kavča na teren je lahko velika obremenitev za telo. MAP beljakovine prinašajo ključna hranila, ki telo okrepijo in pripravijo na nove izzive, pospešijo tudi učinke redne vadbe.

Beljakovine so ključni gradniki telesnih tkiv, pravzaprav pa na različne načine skrbijo za optimalno delovanje telesa. Zelo pomembno vlogo imajo recimo tudi pri ohranjanju mladostnega videza, saj skrbijo za učinkovito regeneracijo kože in drugih hitro rastočih tkiv. Zato so MAP beljakovine priporočljivo prehransko dopolnilo za tiste, ki imajo aktiven življenjski slog in želijo pri svojih aktivnostih dosegati kar najboljši rezultat. Institut.O nam ponuja preverjene izdelke, ki v vlogi prehranskih dopolnil močno nadgradijo učinek redne vadbe in aktivnega življenjskega sloga. MAP beljakovine so praktične za redno jemanje, dopolnijo uravnoteženo prehrano in pripomorejo do boljšega delovanja organizma.

Najbolj opazno vlogo ima dodatni vnos beljakovin seveda pri tistih, ki pri vadbi ciljajo na pridobivanje mišične mase in oblikovanje svojega telesa. Ravno spomladi se pogosto lotimo takšne vadbe, rezultati pa so lahko nadvse impresivni. Pomembno je le to, da ne zanemarjamo pomena ključnih hranil, ki jih telo potrebuje za gradnjo novih tkiv – z redno vadbo bomo mišično maso morda celo izgubljali, če telesu ne zagotavljamo zadostne zaloge beljakovin. Zato so MAP beljakovine primerne tudi za tiste, ki imajo preko celega leta dobro urejen režim vadbe in potrebujejo kvalitetna hranila za kar najboljši rezultat. Ker dobimo te snovi kot prehransko dopolnilo, se pomanjkanju enostavno izognemo.