Hlevska oprema 2

 V hlevu potrebujemo kar nekaj opreme, če želimo v tem prostoru delati uspešno in z dobro izkušnjo. Najbolj uporabni so tisti izdelki, ki jih pogosto uporabljamo pri raznih vsakdanjih opravilih. Seveda pride še veliko bolj do izraza večja oprema, ki skrbi za ključne funkcije hleva, to so recimo hlevski ventilatorji in drugi večji sistemi. Imamo pa na voljo tudi razne manjše pripomočke, ki so v praksi prav tako pomembni. V mislih moramo imeti vse svoje potrebe in predvsem zahteve pri vsakdanjih opravilih, da lahko z izbiro ustrezne opreme dosežemo kar najboljši učinek.

Najprej se seveda posvetimo ključnim funkcionalnostim hleva. Najbolj izstopa večja hlevska oprema, ki jo je potrebno običajno vgraditi v sam objekt. To je prezračevalni sistem, pa tudi oprema, ki se uporablja pri delu z živalmi. Pomisliti moramo na dobro podlago, ki mora biti prilagojena uporabi. Pogosto uporabljamo rešetke, ki so lahko betonske ali kovinske, prav tako se včasih uporabljajo različne hlevske gume. Nato pride v poštev še dodatna hlevska oprema, ki se uporablja pri delu, pa tudi razne napeljave in drugi sistemi, ki jih lahko dobro prilagodimo potrebam pri delu v takšnem okolju.

V končni fazi pa ne smemo pozabiti na nekatere ključne izdelke, ki sprva ne pridejo toliko do izraza. V resnici pa je tudi takšna oprema nepogrešljiva. To so recimo delovne obleke, ki se izkažejo za zelo vsestranske. Tudi to je hlevska oprema, ki je pravzaprav pri delu še najbolj nepogrešljiva. Delovne obleke so nasploh izjemno uporabne pri delu na kmetiji, vedno moramo imeti na voljo ustrezna oblačila. Na voljo so različne delovne obleke, s katerimi se lahko dobro prilagodimo zahtevam pri raznolikem delu. Podobno velja za druge manjše pripomočke, ne le oblačila in obutev, temveč tudi razno ročno orodje, pripomočke za čiščenje, seveda tudi za pripomočke, ki jih potrebujemo neposredno pri delu z živalmi.