Ground perspective view at lawnmover in the green field

Vrtni traktorji nam omogočajo izjemno hitro opravljeno delo. Poleg tega pa jim lahko dodamo različne priključke in tako postanejo prava multifunkcijska naprava. Izredno so uporabno pozimi, ko zapade veliko snega. Takrat moramo doma očistiti okolico, da lahko varno hodimo okrog hiše ter se z avtomobilom zapeljemo v službo.

Vrtni traktorji tako lahko s pravim priključkom postane manjši snežni plug. Z njim boo hitro odstranili ves zapadli sneg ter preprečili, da bi le-ta zmrznil in povzročil kakšno škodo. Z vrtnim traktorjem bomo tako lahko pomagali tudi sosedom, ki se bodo mučili in ročno odmikali snežno odejo.

Vrtni traktorji imajo izjemno dober motor, tako lahko z njimi tudi prepeljemo kakšen težji predmet. Njihova uporaba je enostavna, saj imajo manjši volan, ki ga lahko upravlja vsakdo. Pred uporabo se udobno namestimo na sedež, ga prižgemo in že lahko začnemo s košnjo trave ali s kakšnim drugim opravilom.

Vrtne kosilnice so lahko akumulatorske, bencinske ali električne

Vrtne kosilnice imajo lahko različne vrste pogonov. Včasih smo poznali le bencinske kosilnice, saj na trgu ni bilo na voljo ostalih možnosti. Z napredkom tehnologije, pa so se razvili drugačni načini napajanja delovnih strojev. Stroji, ki delujejo na akumulator, so izjemno priročni, saj jih po uporabi enostavno napolnimo ter se ne obremenjujemo z nakupom goriva.

Vrtne kosilnice, ki imajo električni pogon, so primerne le za manjše površine, saj bi nas pri večjih tratah oviral kabel, na katerega so priključene. Kdor ima doma le manjšo zelenico, pa jo bo z veseljem uporabljal. Poleg tega je električna kosilnica izjemno majhna teh tiha.Vrtne kosilnice, ki so trenutno najbolj aktualne, so tako imenovane robotske kosilnice. Te delo opravijo kar same. Ni jih potrebno upravljati, le pripravimo jih. Njihova največja odlika je tudi neslišnost motorja, zato so uporabne tudi ponoči. Medtem ko bomo mi spali, bo naša robotska kosilnica pokosila trato in pri tem ne bo motila nikogar.