Voznik začetnik

Voznik začetnik se v veliko primerih sooča z določenimi strahovi, ki pa izginejo le z leti vožnje in prakse. Če si želimo obvladati dobro in pravilno vožnjo, moramo torej veliko voziti in vaditi. Seveda moramo pri tem vedno misliti na varnost in na cestna pravila, ki jih ni malo. Vožnja je lahko fantastična izkušnja, če poskrbimo, da smo varni mi in ostali soudeleženci v prometu. 

Voznik začetnik se običajno najbolj boji vožnje po mestu, saj je tam veliko nepredvidljivih situacij, s katerimi se mora soočiti. V večjih mestih se hitro zgodi, da na cesti nastane nekaj kaosa, saj je veliko voznikov nediscipliniranih in objestnih. 

Voznik začetnik mora imeti vedno dobro odprte oči in biti pripravljen na vse mogoče situacije. Roke mora držati na volanu in spremljati vsak premik, ki ga opravi on in ostala vozila. V mestu je namreč poleg avtomobilov tudi veliko kolesarjev in peščev, kar je lahko velik izziv za nekoga, ki tega ni vajen. Zato se je v mesto potrebno podati previdno in strpno, saj se le tako izognemo nesreči. 

Izpit varne vožnje za voznike začetnike

Izpit varne vožnje je namenjen vsem voznikom začetnikom, ki se morajo po dveh letih vožnje, še dodatno izobraziti. Že pred časom so bili ustvarjeni centri za varno vožnjo, s katerimi se želi mladim približati varno vožnjo v različnih situacijah, ki se nam lahko zgodijo na cesti. 

Izpit varne vožnje tako poteka na različnih lokacijah v Sloveniji, v želji da bi se čim več ljudi odločilo in se podalo na izobraževanje o tem, kako bodo bolj varno vozili in s svojo vožnjo ne bodo ogrožali sebe ter ostalih udeležencev v prometu. 

Izpit varne vožnje se opravlja pod budnim očesom priznanih in vrhunsko izkušenih inštruktorjev, ki vas lepo popeljejo čez teoretični in praktični del. Vsak udeleženec tečaja se ob koncu počuti odlično, saj ve, da bo bolje in bolj varno vozil.