Visokotlačni čistilniki

Visokotlačni čistilniki so naprave za čiščenje, ki so uporabne v našem domu ali na vrtu. Z njimi lahko odstranjujemo najbolj trdovratno umazanijo, kot je na primer vrtna ograja, tlakovci, terase, žlebovi. Skratka, z nakupom visokotlačnega čistilnika si bomo olajšali marsikatero delo okoli našega doma, hkrati pa bomo imeli veliko več prostega časa zase. V današnji poplavi različnih modelov visokotlačnih čistilnikov je določitev za nakup velikokrat težka. Pri tem je potrebno upoštevati predvsem naše potrebe.

Visokotlačni čistilniki se lahko med seboj zelo razlikujejo. V osnovi ločimo električne in akumulatorske visokotlačne čistilnike. Princip delovanja je pri obeh vrstah visokotlačnih čistilnikov enak. Čiščenje poteka na osnovi visokega tlaka z možnostjo dodajanja čistilnega sredstva. Izpopolnjeni modeli imajo možnost uravnavanja tlaka, kar nam pride še posebej prav v primeru trdovratne umazanije. Visokotlačni čistilniki porabijo tudi manj vode in energije napram čiščenju z vodnim curkom.

Visokotlačni čistilec Karcher K 5 je namenjen odstranjevanju srednje močne umazanije

Karcher je priznana in izjemno kakovostna blagovna znamka vseh vrst čistilnih sistemov. V svoji proizvodni liniji imajo tako na primer različne sesalce, visokotlačne čistilce ali pometalce. Glede na interesne skupine ponujajo v svoji ponudbi naprave profesionalnega in hobi programa. To pomeni, da lahko v njihovi pestri ponudbi zagotovo lahko poiščete izdelek, ki bo zadovoljiv vašim potrebam. Med najbolj priljubljenimi izdelki je tudi visokotlačni čistilec Karcher K 5, ki je namenjen odstranjevanju srednje močne umazanije.

Gre za visokotlačni čistilec iz hobi programa, kar pomeni, da je namenjen uporabi v okolici doma. Visokotlačni čistilec Karcher K 5 ima možnost nastavitve različnega nivoja tlaka, ki ga lahko prilagodite glede na vrsto površine in stopnje umazanosti. Visokotlačna cev je dolga 8 m kar nam omogoča čiščenje težje dostopnih površin. Držalo visokotlačnega čistilnika Karcher K 5 je teleskopsko nastavljivo, kar omogoča enostavno rokovanje in shranjevanje. Visokotlačni čistilec Karcher K 5 vas zagotovo ne bo razočaral.