Selitve cenik

Morda se zdi, da so selitve dokaj enostavne, posledično pričakujemo tudi nizko ceno ali pa se lotimo celo iskanja ponudnika, ki bi bil pripravljen pomagati brezplačno. Navsezadnje ni težko prepeljati nekaj kosov pohištva na novo lokacijo, če le imaš pri roki ustrezno vozilo. A seveda se kmalu izkaže, da naloga ni tako lahka, kot se morda zdi na prvi pogled. Takrat se tudi izkaže, da je za selitve cenik povsem upravičen ter da ni pametno iskati najcenejšega ponudnika. To še ne pomeni, da je treba zapravljati – nekaj denarja je možno tudi prihraniti, ne da bi tvegali slabo izkušnjo. Za to poskrbijo ugledni selitveni servisi, ki z izkušeno ekipo in dobro opremo delo brez težav opravijo.

Pri dobrih izvajalcih lahko pričakujemo odlično storitev za dano ceno. Seveda za selitve cenik pri takšnih izvajalcih ni najcenejši, a za svoj denar dobimo največ. Predvsem se izognemo težavam in morebitnim doplačilom. Z izbiro najcenejšega ponudnika bi se lahko močno ušteli, saj se pogosto izkaže, da je treba še marsikaj doplačati, ali pa bi morali na koncu sami postoriti še veliko dela. Celovite selitve, ki jih izvajajo profesionalci, pa investicijo brez težav upravičijo. Mojstri namreč opravijo vse, dela pa ni malo – najprej je treba opremo razstaviti in odstraniti iz stanovanja, nato naložiti na vozilo in prepeljati, na koncu pa zopet montirati na novi lokaciji. Če gre za kakšne dragocene ali posebej občutljive predmete, je za selitve cenik seveda še posebej upravičen in se splača plačati več za zanesljivega izvajalca. A tudi manj zahtevne selitve morajo biti izvedene hitro, zanesljivo in brez težav. 

 Dobro izkušnjo lahko zagotovi le ugleden selitveni servis. Mnogi ponudniki so cenejši in obljubljajo prav tako dobro izkušnjo, a razlike so v resnici zelo opazne. Ker si običajno pri takšnih projektih ne moremo privoščiti napak in nevšečnosti, se ne splača tvegati.