Svetilke

Lovci se bodo na teren odpravili dobro opremljeni, običajno kar s celim kompletom bolj ali manj uporabne opreme. Ne smemo se osredotočati le na samo orožje, saj to predstavlja le neznaten del celotne opreme, ki v končni fazi privede do dobre izkušnje. V praksi se pogosto izkaže, da so pri lovu veliko bolj pomembni nekateri drugi kosi opreme, tudi dodatki, na katere morda ne bi pomislili.

Nekateri dodatni kosi opreme imajo zelo neposredno vlogo pri lovu in lahko vplivajo na končni rezultat pri teh aktivnostih. To je recimo strelni daljnogled, ki je nepogrešljiva oprema vsakega lovca. Običajno optiko izbiramo posebej, da si svojo izkušnjo povsem prilagodimo glede na želje in potrebe. V nekaterih primerih pa je smiselno strelni daljnogled kupiti skladno s puško, če dobimo oboje v ugodnem kompletu. Pozorni moramo biti na to, da vsak element kompleta odgovarja našim potrebam in se seveda tudi med seboj dobro ujema. Kakovosten strelni daljnogled je vsekakor nujna izbira za vsakega resnega lovca in lahko močno vpliva na izkušnjo ter rezultate pri lovu. Podobno velja za drugo funkcionalno opremo, ki jo uporabljamo neposredno v povezavi s strelnim orožjem.

Prav tako moramo imeti pri sebi opremo, ki spremlja osnovni komplet in naredi izkušnjo pri lovu še toliko boljšo. Dober primer so recimo svetilke, ki jih uporabljamo v različnih situacijah pri lovu. Ni nujno, da jih bomo dejansko uporabljali na terenu, so pa svetilke vsestransko uporabne in se bodo izkazale za nepogrešljive že pred odhodom na lov. Ker se na teren odpravljamo ob različnih urah, pogosto zgodaj zjutraj, bomo kar nekaj dela opravili že v mraku. Svetilke poskrbijo, da smo v vsakem primeru pripravljeni na vse razmere in vedno lahko pričakujemo dobro izkušnjo. Enak rezultat pričakujemo pri uporabi drugih kosov funkcionalne opreme, ki nas spremlja na vsakem lovu.