steklo-za-telefon-zascita-zaslon

Pametni telefoni imajo vedno večje zaslone, to pa pomeni, da so zasloni tudi vedno bolj ranljivi za kakšne poškodbe v primeru padcev in udarcev. Ker telefon upravljamo prav preko zaslona, ki nam prikazuje vse potrebne informacije in omogoča opravljanje praktično vseh funkcij, si poškodb in okvar zaslona preprosto ne moremo privoščiti. 

Občutljiv zaslon je prekrit z zaščitnim steklom, temu pa lahko dodamo še dodatno zaščito, da ne pride do kakšnih poškodb. Ker zaščitno steklo za telefon opravlja tako pomembno funkcijo, se splača zanj zelo dobro poskrbeti, v primeru poškodb pa je dobro vedeti, kje najdemo pravo rešitev za popravilo.

Najboljša je seveda preventiva. Če smo pri uporabi mobilnika dovolj previdni, nam ta nikoli ne bo padel po tleh. Žal na to ne moremo vedno računati, bolje je napravo zaščititi, da se potem ne bomo ukvarjali s poškodbami zaradi kakšne nezgode. 

Preventivno torej namestimo dodatno zaščitno steklo za telefon, uporabljamo tudi zaščitne etuije in torbice. Z vso to opremo lahko dosežemo odličen učinek in zavarujemo telefon tudi v primeru kakšnih hujših udarcev in padcev.

Steklo za telefon mora ustrezati naši znamki in modelu

V ponudbi bomo našli kar dosti različnih izdelkov za zaščito telefona. Ker se mobilniki med seboj lahko precej razlikujejo, bomo morali seveda izbrati prave izdelke za našo znamko in model. Na srečo lahko hitro najdemo pravo opremo, predvsem za priljubljene znamke. 

Gotovo nam bodo na voljo raznovrstni ovitki za Samsung telefone, to je pri nas najbolj priljubljena znamka. Za te telefone se proizvaja ogromno dodatne opreme, že Samsung ima nekaj ponudbe originalnih dodatkov, med katerimi najdemo tudi posebno zaščito. Še veliko več ponudbe imajo drugi proizvajalci, ki pripravljajo dodatno opremo, ki je združljiva s Samsung telefoni.

Zaščitno steklo za telefon poskrbi, da zaslon ne bo podlegel poškodbam ob udarcih

Za te telefone bomo brez težav našli ustrezno dodatno opremo. Pomembno je, da je steklo za telefon pravilne velikosti in oblike, po navadi to pomeni, da mora biti posebej pripravljeno prav za naš model telefona. 

Ne pozabimo, da zaščitno steklo ne prekriva le zaslona, običajno se namesti čez celotno površino, kar pokriva tudi kamero, senzor svetlobe, zvočnik in mikrofon. To pomeni, da mora biti zaščitna oprema dobro prilagojena našemu telefonu, da vse funkcije še vedno dobro delujejo.

Kaj pa ponudba opreme za druge znamke? Gotovo bomo dobili kar dosti izbire tudi med izdelki za telefone znamke Apple, sploh za novejše modele. Tako brez težav dobimo iPhone 12 ovitek, tudi za aktualne modele iPhone 13 je veliko originalne in združljive opreme. Enako velja za druge priljubljene znamke na našem trgu, gotovo ne bomo imeli težav z iskanjem zaščitne opreme.

Kako deluje zaščitno steklo za telefon?

Zaščitno steklo ima pravzaprav povsem enostavno funkcijo. Njegova naloga je ta, da ustvari dodatno plast odpornega materiala, ki prekriva občutljiv zaslon telefona. Tako se poveča toleranca v primeru padcev in udarcev, tudi ob večjih obremenitvah ne bo prišlo do poškodb.

V primeru kakšnih večjih nezgod pa bo najprej počilo steklo za telefon, sam zaslon pa bo morda ostal cel. Tako bomo preprečili hujše posledice nezgode, predvsem ohranimo nedotaknjene dražje komponente. Poškodovano zaščitno steklo lahko enostavno odstranimo ali poceni zamenjamo, važno je le to, da nimamo poškodb zaslona. Ker je ravno zaslon med najbolj ranljivimi deli telefona, lahko s takšno zaščito dosežemo zelo dober učinek.

Poznamo sicer različne vrste zaščite za zaslon. Samo zaščitno steklo za telefon je pogosto tog kos prozorne plastike, ki nudi nekaj mehanske odpornosti. Lahko pa dobimo tudi zaščito iz drugih materialov. Najboljša zaščitna stekla se izdelujejo iz posebnih kompozitnih materialov, ki nudijo izvrstno zaščito ter neovirano uporabo telefona. Veliko cenejše in bolj dostopne pa so zaščitne folije, ki so namenjene predvsem zaščiti pred praskami in odrgninami.

Steklo za telefon in druge vrste zaščite

Zaslon telefona je treba dobro zaščititi, a tudi drugi deli naprave so lahko izpostavljeni ob udarcih in padcih. Zato se odločamo tudi za etuije, ovitke in torbice. Pri nekaterih znamkah in modelih dobimo zanimivo ponudbo originalne zaščitne opreme, takšni so recimo ovitki za Samsung telefone. A pri praktično vseh priljubljenih znamkah imamo ogromno ponudbe tudi s strani drugih proizvajalcev, le najti moramo prave izdelke za svoj model.

Steklo za telefon ščiti le zaslon, etuiji in torbice ponujajo še boljšo zaščito in lepši izgled

Gotovo bomo našli silikonske ovitke in etuije, ki so priljubljena minimalistična zaščita telefona. Najdemo tudi večje torbice in ovitke, ki ponujajo še nekaj dodatnih funkcionalnosti. Torbice ščitijo tudi zaslon in steklo za telefon, tako da bomo svojo napravo res dobro zaščitili, a takšna oprema je nekoliko bolj okorna. 

Sploh za kakšne elegantne telefone ne pride v poštev, raje bomo našli recimo za iPhone 12 ovitek, ki ustreza dizajnu naprave. Pazimo le na to, da ne sprejemamo prevelikih kompromisov – še vedno je bolje poskrbeti za najboljšo zaščito, kot pa tvegati dobrobit naprave samo zato, ker bo tako na pogled lepša.

Kvalitetno steklo za telefon in osnovno zaščito dobimo po ugodni ceni pri serviserjih in pri mnogih trgovcih v trgovinah in na spletu. Za prav vsak model se najdejo prave rešitve, zato ni izgovorov, da ne bi svojega telefona dobro zaščitili.