Steklena drsna vrata

Drsna vrata so se izkazala za zelo praktično rešitev v bivalnih prostorih, vse pogosteje pa se nameščajo tudi v poslovnih objektih. S smiselno izbiro materialov, dimenzij in mehanizmov odpiranja jih lahko montiramo kot vhodna vrata ali pa kot notranja vrata za prehod med posameznimi prostori. Ne glede na to, ali gre za zunanja ali notranja vrata, so steklena drsna vrata uporabna v obeh primerih, saj se je steklo izkazalo za zelo hvaležen in trpežen material.

Najbolj pomembno je, da lahko izbiro steklenih drsnih vrat popolnoma prilagodite svojim lastnim željam in barvam m prostoru. Za steklena drsna vrata lahko izbirate različne vrste stekla, prav tako pa je mogoče izbirati med različnimi barvami aluminijastega ogrodja. Steklo je lahko prozorno, mat, zatemnjeno, refleksno, s peskanimi vzorci, lahko pa se odločite tudi za tisk slike, stekleno krilo pa je običajno izdelano iz tankih profilov, ki sovpadajo s podobo prostorov.

Avtomatska vrata imajo številne prednosti

Kadar je govora o avtomatskih vratih, večina od nas pomisli na eleganten in nemoten prehod v prostor, ne da bi se morali vrat sploh dotikati. Seveda gre za lastnost, ki pomembno izstopa, če avtomatska vrata primerjamo s klasičnimi. A je potrebno vedeti, da to ni edina prednost avtomatskih vrat. Različni modeli in načini izvedbe nam omogočajo neskončno možnosti prilagajanja, hkrati pa tudi brezhibno delovanje.

Zelo pomembna prednost avtomatskih vrat je, da poskrbijo za zmanjšanje mešanja zunanjega in notranjega zraka, kar pomeni, da so stroški ogrevanja bistveno manjši, hkrati pa preprečite nadležen prepih v prostoru. Avtomatska vrata so popolnoma varna, saj imajo vgrajene vse potrebne elemente zaklepanja, nemoteno delujejo pa tudi ob izpadu električnega toka. To jim omogoča lastno akumulatorsko napajanje, ki zadostuje za določeno število prehodov. Ne pozabimo pa tudi na estetski vidik. Najsodobnejša avtomatska vrata imajo eleganten in minimalističen videz, ki dopolnjuje celostno podobo objekta.