Rjuhe za hladnejše jesenske dni

Rjuhe, ki jih uporabljamo v jesenskem času, morajo biti toplejše od tistih, ki jih na posteljo damo poleti. Ker so v zadnjih letih temperature jeseni še vedno dokaj visoke, si lahko dlje časa pustimo posteljnino iz lahkotnega materiala. Vendar se ob prvih hladnih nočeh, ljudje raje poslužujejo toplejših rjuh, ki so prijetnejše za dober spanec. 

Rjuhe za jesen so torej še vedo iz bombaža, ki pa mora biti malce debelejši, ker nam bo tako zagotavljal, da bomo noč preživeli na toplem. To je pomembno še posebno za tiste ljudi, ki imajo čez noč odprto okno. Dotok svežega zraka je za človeka ponoči ključnega pomena, saj mu zagotavlja zračnost, ki je nujno potrebna. Najslabše je namreč, da se zbudimo v zatohlem prostoru brez zraka. 

Rjuhe so ravno zato tako pomembne, da si lahko kljub hladnejši noči, dovolimo imeti odprto okno, saj vemo, da nas ne bo tresel mraz. 

Okrasne blazine v jesenskih barvah

Okrasne blazine nam lahko spremenijo ter polepšajo dom. Nekatere gospodinje imajo rade, da v vsakem letnem času, pripravijo novo okrasitev svojega doma. Tako bodo jeseni v našem domu prevladovale tople jesenske barve, kot je rdeča, oranžna ter rjava. Če želimo dom uskladiti z letnim časom, bomo jeseni imeli okrasne blazine v omenjenih treh barvah. 

Okrasne blazine niso drag artikel in jih v današnjem času prodajajo v vsaki trgovini, kjer najdemo dodatke za dom. Vsako leto prevladujejo drugačni modni trendi, ki narekujejo, kakšno okrasno blazino si bomo postavili na naše oblazinjeno pohištvo, na posteljo ter na vrtne stole. 

Okrasne blazine so primerne tudi za jesenski piknik, ki ga z družino naredimo v parku ali ob reki. Tja jih bomo nesli, da bomo lažje sedeli, brali ter počivali, medtem ko bodo naši otroci tekali za žogo in se prepuščali ostalim vragolijam. Mi pa jih bomo s pomočjo okrasne blazine sproščeno opazovali.