Implantat

Dobra skrb za zobe lahko odpravi različne težave, ki jih imamo z zobovjem, včasih pa je za to že prepozno ali pa se pripeti kakšna nezgoda, na katero ne moremo vplivati. V takšnih primerih se lahko hitro zgodi, da si zobe poškodujemo ali pa nam izpadejo. Na srečo imamo na voljo dobre rešitve, s katerimi lahko uspešno povrnemo funkcionalnost zobovja, pa tudi izgled nasmeha. Treba bo obiskati zobozdravnika, ki se dobro spozna na storitve zobne protetike.

Kakšne storitve imamo na voljo? Veliko različnih rešitev ponuja vsestranski zobni implantat. To je vsadek, ki omogoča namestitev drugih protetičnih izdelkov. Ker so vsadki zelo elegantni in jih je mogoče namestiti na različne dele čeljusti, omogočajo načrtovanje zelo dobrih rešitev v primeru poškodovanih ali manjkajočih zob. Odlično se implantat obnese v primeru, da želimo nadomestiti en manjkajoč zob, saj brez težav oblikujemo popoln nadomestek.

A prav tako dobra je lahko ta rešitev v primeru, da bi radi nadomestili kar celotno zobovje. To ne bo lahka naloga, lahko pa s pridom izkoristimo prednosti, ki jih ponuja kakovosten implantat. Z uporabo štirih vsadkov lahko zanesljivo namestimo kompletno protezo, s katero nadomestimo manjkajoče zobovje. To je tako imenovana storitev all on 4, ki je dokaj priljubljena, saj gre za res elegantno in učinkovito rešitev. All on 4 naredi veliko razliko, čeprav običajno ne gre za kak posebej kompleksen projekt. Res je, da je treba namestiti štiri vsadke in premišljeno oblikovati vse protetične izdelke, a vseeno je to možno izvesti tudi brez posebej invazivnih posegov. Nič čudnega, da je all on 4 tako priljubljena storitev. Vsekakor upravičuje svojo ceno – treba bo odšteti vsak kakšnih 4000 evrov, lahko pa za ta denar pričakujemo kakovostno in funkcionalno nadomestno zobovje, ki za nameček tudi odlično izgleda. Na dolgi rok so stroški s takšnim učinkom praktično zanemarljivi.