Zapornice

Dvorišče običajno opremimo z ograjo ali drugo prepreko, ki omejuje dostop do zasebnih površin. Tu imamo kar nekaj svobode, predvsem pri izbiri ograj, ki imajo zelo izrazito funkcionalno vlogo, a dopuščajo proste roke pri oblikovanju vizualnega učinka. Dvoriščna vrata moramo nekoliko bolj premišljeno izbrati, saj jih bomo dejansko uporabljali, kar ima zelo velik vpliv na končno izkušnjo. Še posebej to velja v primeru, da nameravamo na dvorišče in z njega pogosto voziti. Na srečo imamo med vrati za dvorišče kar nekaj izbire.

Enostavna, a učinkovita rešitev

Najbolj enostavno rešitev ponujajo zapornice, ki se lahko zelo dobro obnesejo. So namreč preproste in poceni, a dokaj učinkovite, če želimo omejiti dostop vozilom. Na ta način ne moremo zaustaviti pešcev, a ti le redko zaidejo na zasebne površine, medtem ko kakšna vozila rada obrnejo ali celo parkirajo tudi na dvoriščih. V takšnih primerih so zapornice zelo učinkovite, tudi če izberemo povsem enostaven model. Poleg tega pa je možno tudi zapornice opremiti z naprednimi sistemi, ki omogočajo upravljanje na daljavo, tudi samodejno odpiranje in zapiranje s pomočjo senzorja. Poleg tega so zapornice samoumevna izbira na manjših dvoriščih, kjer zaradi prostorske stiske ne moremo izbrati večjih vrat.

Dvoriščna vrata z naprednimi funkcionalnostmi

Še bolj priljubljena izbira so drsna vrata z dodatnimi funkcionalnostmi. Če imamo na voljo dovolj prostora in si lahko privoščimo investicijo v nekoliko naprednejša dvoriščna vrata, lahko pričakujemo zelo dober končni učinek. Na voljo imamo namreč napredna vrata, ki se avtomatsko odpirajo in zapirajo, lahko jih tudi na druge načine upravljamo na daljavo. Takšna vrata učinkovito omejujejo dostop tudi pešcem, saj lahko dvorišče povsem zapremo. Poleg tega imamo na voljo dodatne možnosti za popoln nadzor nad vhodom in dvoriščem, sploh če uporabimo še kakšne dodatke, ki jih ponuja sodobna tehnologija. Takšna dvoriščna vrata so kot nalašč za zahtevnejše uporabnike.