all on 4

Ogromno ljudi ima, e posebej v nekoliko starejših letih, precej velike težave s tem, da ohranjajo zdravje svojega zobovja v popolnem stanju in marsikoga doleti to, da se pojavi vprašanje, ali ne bi bilo bolje, če bi namestili novo zobovje in s tem pomagali ohranjati visoko kvaliteto življenja? Tehnika all on 4 je zasnovana tako, da v obrazu lahko nadomestijo vse zobne strukture z le 4 implantati, ki se namestijo v čeljust. Na ta način je all on 4 idealna opcija za tiste, ki želijo snemljivo oziroma fiksno-snemno protetiko, vendar nimajo dovolj zdravih zob za klasičen mostiček.

Največja prednost, ki pa jo ima all on 4 je izjemno kratek čas okrevanja, saj je proces vstavljanja 4 implantatov precej manj zahteven za čeljusti, kot marsikateri klasičen način vstavljanja fiksne protetike, tako da če je to nekaj, kar vas zanima, se zglasite pri svojemu zobozdravniku, ter povprašajte po tehniki all on 4.

 

Seveda pa ne gre pozabiti, poleg vsega, kar se mora zgoditi za zdravje zobovja, da moramo skrbeti za to, da je ustna higiena primerna  za to, da izvajamo bolj permanentne posege v ustni votlini. Če se izkaže, da ustna higiena posameznika, ki si želi določenega posega, še posebej, če je to rekonstrukcija zob, in zobozdravnik ugotovi, da je razlog za izgubo nepopolna ustna higiena, in ne nujno samo slabo zdravstveno stanje zob, potem se lahko pogovori nekoliko drugače obrnejo. Da lahko zagotovi zdravnik daljše obdobje varovanja čeljusti in zobovja, mora najprej poskrbeti, da bolnik oziroma pacient pravilno in dosledno skrbi za to, da je ustna higiena visoko na seznamu prioritet in s tem lahko na dolgi rok zobozdravnik zaupa pacientu za primerno nego protetike, vsadkov in splošnega zdravja svojega zobovja ter s tem preprečijo, da bi prišlo do nove škode v čeljusti.