prenova kopalnice

Največkrat ljudje začnejo prenovo samo zato, ker želijo spremeniti izgled doma, redko kdaj se odločimo za prenovo nekoliko večjega obsega, če nimamo namena spremeniti tudi izgleda, razen če je napaka taka, da ogroža statiko stanovanja oziroma hiše. Veliko bolj zabavno se je ukvarjati s tem, kakšne bodo nove zavese, in kakšna bo barva stene, pred katero stoji televizor, kot to, da se ukvarjamo s tehničnimi podrobnosti tega, kar zahteva prenovo.

Vseeno pa tu obstaja izjema in to je prenova kopalnice. Mogoče ni ravno očitno, ampak presenetljivo veliko časa, ko smo doma, preživimo tudi v kopalnici, saj se v njej pogosto pripravljamo na delo, in skrbimo za osnovno osebno higieno. Vseeno pa v svojem jutranjem hitenju pogosto tudi pozabimo odpreti okno po tem, ko celoten prostor napolnimo s paro, kar pomeni, da se lahko v prostoru kaj hitro začne nabirati plesen, ki pa pomeni, da je potrebna prenova kopalnice.

Kadar se odločamo za to, da bo izvedena popolna prenova kopalnice se mnogi odločijo tudi za novo polaganje keramike. To poteka tako, da se iz sten odstrani obstoječe ploščice in primerno pripravi steno na to, da nanjo lahko ponovno položimo ploščice. Ne glede na to, kako obsežna je prenova, je polaganje keramike najlažji način, da dosežemo popolnoma drugačen izgled celotnega prostora. Ne le, da je polaganje keramike relativno hitro in celo priporočljivo v primeru, da imamo v prostoru težave s plesnijo, je tudi način, da posodobimo izgled prostora in hkrati naredimo nekaj, kar prostoru strukturno dobro služi na dolgi rok.

Da se izognemo temu, da je prenova kopalnica potrebna prepogosto zato, ker v prostoru zadržujemo vlago je priporočljivo, da se odločimo za napravo, ki lahko odvaja zrak, radiator, ali pa se samo navadimo, da pustimo vrata nekoliko bolj odprta, da ne bo vedno potrebno ponovno polaganje keramike.