Mini projektor

Videoprojektorji so zelo zanimive naprave, ki nam lahko v marsikaterem primeru olajšajo delo, bodisi pri predstavitvi projekta skupini, ali pa samo pri skupinskem ogledu nogometne tekme ali filma. Največja pomankljivost klasičnih projektorjev je seveda njihova nepraktičnost. Same naprave so dokaj velike, ter potrebujejo stalno napajanje. Dodatno pa potrebujejo še projekcijsko platno ali površino, na katero lahko proicirajo sliko.

Zato so mnogi ponudniki poslali na trg tako imenovane mini projektor, ki so usmerjeni predvsem v reševanje največjih problemov z videoprojektorji. Kot lahko že iz imena sklepamo, je ta vrsta projektorja kar se da majhna in prenosna. Mini projektor ima velikokrat že vgrajeno baterijo, na kateri se napaja med delovanjem, ali pa omogoča napajanje preko USB vhoda, kar vporabniku omogoča napajanje kar s pomožne prenosljive baterije ali računalnika. Projekcijsko platno pa je seveda spremenljivka v enačbi, ki jo lahko precej hitro izločimo. Namesto velikih ter nepraktičnih projekcijskih platen lahko uporabimo kar belo steno, ali pa na primerni lokaciji izobesimo belo rjuho, ki nam lahko služi namesto projekcijsko platno.

Negativne strani mini projektor so seveda kvaliteta slike, ki jo lahko predvaja. Dejstvo je namreč, da lahko večji projektor proizvede boljšo sliko, čeprav se tudi manjši projektorji izboljšujejo s časom. Na tej točki se moramo namreč odločiti, ali nam bolj odgovarja praktičnost in prenosljivost, ali pa kvaliteta slike videoprojektorja. Ob gledanju filmov na prostem ali na zabavi je mnogim poglaviten faktor le praktičnost, ter zadošča že samo če si lahko videovsebino ogledajo. Mnoge ne zanima ravno kvaliteta slike, ki jo bo proizvedel videoprojektor.

Vgrajena baterija v videoprojektorju je seveda velik dodaten plus, saj to pomeni, da se nam preprosto ni treba obremenjevati z iskanjem rešitve napajanja, saj baterija navadno zadostuje za gledanje projektorja do nekaj ur. Zraven pa odpira možnosti za različne lokacije, kjer je videoprojektor zato mogoče uporabiti, ne da bi nas bilo treba skrbeti za napajanje.