Popravilo traktorjev imt

Traktorji so univerzalno pogonsko sredstvo za kmetijske namene. Glavni princip delovanja in področja uporabe traktorjev so si precej podobni že od samega začetka njihove proizvodnje in uporabe. Srce vsakega traktorja je močan motor z notranjim zgorevanjem, ki je po navadi dizelskega tipa. Dizel motorji namreč omogočajo izjemen navor tudi pri nižjem številu obratov, kar jih dela še posebej uporabne za namene vleke težkih prikolic in uporabe priključnih traktorskih strojev, kot so kosilnice, freze, kombajni in druga kmetijska mehanizacija.

Zaradi profesionalne uporabe so traktorji praviloma narejeni tako, da je njihova predvidena življenjska doba nekaj desetletij. Zato so traktorski rezervni deli za večino modelov traktorjev vseh znamk na voljo še zelo dolgo po koncu produkcije posameznega modela. Servis traktorjev, pri katerem se potrebujejo traktorski rezervni deli, se izvaja pri mnogih ponudnikih traktorjev in traktorskih priključkov kot standarden del prodajnega programa. 

Eden najbolj pogostih manjših traktorjev v Sloveniji je prav gotovo traktor Imt, še posebej sta priljubljena modela Imt 533 in Imt 539, ki ju prepoznamo po značilni obliki in rdeči barvi. Rezervni deli za traktor Imt so tako med najbolj prodajanimi zaradi svoje univerzalnosti in zato, ker enostavna in robustna proizvodnja omogoča domača popravila na vseh področjih. Tudi pri generalnih obnovah motorja so rezervni deli za traktor Imt nepogrešljivi. Motorji in pogonski sklopi teh traktorjev so resnično narejeni tako, da je njihovo popravilo kar se da enostavno in povsem izvedljivo v vsaki bolje opremljeni domači delavnici. Mnogi rezervni deli za traktor Imt so licenčno narejeni tudi v drugih podjetjih, ki se ukvarjajo s kmetijsko mehanizacijo, saj je potreba po njih visoka in še nekaj desetletij ne bo usahnila.

Tudi traktorji drugih znamk, na primer Zetor in Imr, so narejeni zelo robustno. Traktorski rezervni deli za njih pa so ravno tako v velikem povpraševanju in še dolgo bo ostalo tako.