zgrabljalniki

Vrtnarjenje je razmeroma enostavno in prav zato privlačno za mnoge domače mojstre, ki želijo brez posebnega dela uživati v zelenem pridelku. A tudi na manjših domačih vrtovih, še posebej pa na večjih zelenih površinah, pride še kako prav vrtna mehanizacija. Nekateri kosi orodja so preprosto nepogrešljivi, nekatere naprave pa zelo koristne pri obdelavi vrtov.

Med najbolj koristnimi in vsestranskimi so gotovo vrtni traktorji, ki povsem spremenijo zakonitosti dela na vrtu, še posebej na večjih površinah. S kompaktnim traktorjem postane obdelava vrta ali travnika veliko bolj enostavna, delo pa bo bolj učinkovito. Posledično je moč pričakovati tudi boljše rezultate, saj vrtni traktorji s svojimi funkcionalnostmi posredno močno izboljšajo pogoje za uspešno rast kulturnih rastlin in drugega pridelka.

Nadalje so vrtni traktorji smiselna izbira tudi s tega vidika, da so izjemno vsestranski. Ne bodo uporabni samo za sajenje rastlin ali okopavanje, temveč pridejo še kako prav pri praktično vsakem večjem projektu okoli hiše. Služijo lahko prevozu raznih materialov in orodja, lahko pomagajo celo pri delu v gozdu ali zgolj splošnemu urejanju okolice. Gre za vsestransko orodje, ki se ga hitro navadimo in ga lahko tudi dobro izkoristimo.

Seveda traktor ni vse, kar potrebujemo za delo na vrtu. Podobno vsestranska je BCS kosilnica, ki je za mnoge pravzaprav nujna oprema. Čeprav se BCS kosilnica zdi bolj primerna za obdelavo večjih travnikov, bo tudi na običajnem domačem vrtu zelo uporabna. Predvsem seveda pri urejanju površine, ki jo želimo nameniti vrtnarjenju, a tudi sicer si lahko predstavljamo mnoga opravila, pri katerih se izkaže takšna kosilnica za nadvse praktično. Nepogrešljiva je BCS kosilnica na primer za tiste, ki imajo okoli domače hiše večje zelene površine, ki jih želijo ohraniti urejene in privlačne. V takšnih primerih je vsestranska kosilnica najboljše orodje za prijetno uporabo in odlične rezultate tega dela.