Oljen parket je v zadnjih letih postal veliko bolj aktualen kot lakiran. Če parket prekrijemo z lakom dobi sijaj, vendar pa mu s tem odvzamemo naraven izgled in tudi toplino, ki jo oddaja naraven les.

Hoja po naravnem lesu pa je vedno veliko bolj prijetna, kot hoja po lakiranem parketu. V zadnjih letih se tako kupci velikokrat odločijo za oljen parket, ker ima zelo lep izgled ter tudi ker se pri hoji po njemu počutijo izredno dobro. 

Oljen parket je zaščiten tako, da na surov parket mojstri polijejo zadostno količino olja, ki se nato počasi vpije v podlago in zapolni ve pore v parketu.

Zaščita parketa

Čeprav bi lahko pomislili, da olje parketa ne zaščiti dovolj, to ne drži. Olje bo naša parketna tla branilo pred vpijanjem tekočin. Tak parket vsekakor ni vodoodporen, vendar vodo pa odbija. Vsekakor pa se lahko vedno poslužite obnovi parketa – več o tem si preberite na https://deloindom.delo.si/enostanovanjske-hise/obnova-parketa-osvezitev-na-priblizno-15-let.

Oljen parket je tudi optimalno zaščiten in zato manj občutljiv na odrgnine. Les pa vseeno ni zaprt, saj ob dotiku brez težav začutimo lesena vlakna in lepo vidimo lesene pore. 

Notranja vrata iz masivnega lesa

Notranja vrata so izredno pomemben del vsakega doma. Ko naročamo svoja nova notranja vrata se lahko odločimo za različne možnosti. Če za notranja vrata ne želimo odšteti preveč denarja, bomo kupili vrata, ki so izdelana iz iverke ali celi iz kartona.

Če pa si lahko privoščimo in za vrata odštejemo malce več, je najbolje, da si naročimo prva masivna lesena vrata, ki bodo našemu domu dala najlepši izgled. 

Vrata iz hrastovega lesa

Notranja vrata so lahko izdelana iz različnih vrst lesa. Slovenci imamo zelo radi hrastov les, zato se največkrat naročajo vrata, ki so izdelana iz hrasta. Hrast se lahko tudi dodatno obdela in tako postane svetlejši ali kot se mu strokovno reče, postane beljen. 

Notranja vrata odražajo stil našega doma, zato je tako zelo pomembno, da so izdelana kakovostno in kvalitetno.