Čeprav je nekoč veljalo, da bomo okna za našo novogradnjo dobili najceneje, če bomo načrtovali okna “standardnih” dimenzij, pa to dandanes nikakor več ne velja, saj vam bodo vsi kvalitetnejši prozivajalci oken zagotovili proizvodno pvc okna po meri brez dodatnih stroškov ali komplikacij. Sodobni proizvajalci niso več omejeni na nekaj standardnih dimenzij, ki so nekoč proizvajalcem omogačale, da so pri izdelavi oken imeli manj stroškov in so zato standardizirali dimenzije oken, da bi lahko ponujali bolj konkurenčne cene. Sodobna proizvodbena tehnika pa proizvajalcem omogoča, da kupcem omogočijo tudi pvc okna po meri, saj si redko kdo želi pri načrtovanju novega objekta misliti še na to, ali bodo za želene dimenzije oken na voljo standardne velikosti proizvajalcev.

Če je nekoč veljalo, da se v primeru, ko želimo v naše zidove vgraditi bolj nekonvencionalne dimenzije oken, raje odločimo za lesena okna, pa danes ni razloga, da ne bi pri svojem proizvajalcu naučili pvc okna po meri. Poleg tega pa je tudi montaža pvc oken postala zelo cenovno ugodna in jo strokovnjaki običajno opravijo hitro in učinkovito. Večina strokovnjakov za montažo pvc oken bo svoje delo opravila v enem dnevu. Le v primeru, da pride do večjih komplikacij, ali pa da gre za večjo hišo ali poslovni objekt, bo montaža pvc oken terjala nekoliko več truda in časa. 

Okno povezuje zunanji pogled s svetom naše intime

Vsekakor si bomo naredili veliko uslugo, če bomo poskrbeli, da naša nova okna montira ekipa strokovnjakov, ki bo poskrbela, da bodo nakupljena okna lepo in brezhibno sedela v okenskih odprtinah in da nam bo pogled skozi okno v veselje. Tudi če se bomo odločili za montažo lesenih oken, se splača poskrbeti, da jih montirajo previdne in izkušene roke, saj se tudi les lahko ob neprevidnem ravnanju hudo poškoduje.