Drsna steklena vrata

Zahtevni uporabniki se ne bodo zadovoljili kar z osnovnimi vrati, pa tudi s standardnimi drsnimi vrati ne bodo povsem zadovoljni. V poštev pridejo napredni mehanizmi, ki dodajajo nekatere koristne funkcionalnosti, ki so v nekaterih okoljih naravnost nepogrešljive. To so včasih tudi pametna vrata, ki s svojimi zmogljivostmi še posebej navdušijo. Takšna vrata brez težav prepričajo tudi zahtevne uporabnike, ki iščejo kakšne specifične prednosti pri uporabi vrat. Seveda imamo na tem področju na voljo veliko rešitev, ki jih je možno zelo dobro prilagoditi potrebam in zahtevam posameznega kupca.

Tudi vrata v višjem rangu so pogosto drsna steklena vrata ali kakšna druga izvedba, ki v mnogih okoljih predstavlja najbolj prepričljivo zbirko prednosti. Za najboljšo izkušnjo lahko preprosto nadgradimo komplet odlik, ki jih prinašajo drsna steklena vrata. Praktično vsaka vrata lahko brez težav dopolnimo z nekaterimi vsestranskimi funkcionalnostmi ali pa s funkcijami, ki odgovarjajo na specifične zahteve v določenih primerih. Napredna drsna vrata odgovarjajo na potrebe zahtevnih uporabnikov, kar ne pomeni, da ne moremo uporabiti nekaterih preizkušenih rešitev. Drsna steklena vrata vsekakor predstavljajo dobro izhodišče pri opremljanju vhoda.

Kaj lahko so to tudi pametna vrata, saj lahko poljubno izberemo mehanizem, ki skrbi za delovanje vrat. Pametni mehanizmi so vezani predvsem na odpiranje in zapiranje ter odklepanje in zaklepanje vrat. Omogočajo zelo enostavno uporabo in odlično izkušnjo na dolgi rok, hkrati pa zagotavljajo popolno varnost in zanesljivost. To dosegajo z naprednimi sistemi za zaklepanje, ki imajo prepričljivo kombinacijo prednosti. Pametna vrata recimo pogosto odklepamo s prstnim odtisom, včasih pa uporabimo kakšen drug priročen ključ, ki ne sodi v pravo ključavnico. Nekatera vrata lahko prepoznavajo obraze ali geste, skoraj vedno pa se enostavno povezujejo tudi z mobilnimi napravami in celo avtomobili – tako lahko zaznajo, kdaj pridejo stanovalci nazaj domov, in jih pri vhodu ustrezno pozdravijo.