naglavne svetilke

Ste se že kdaj znašli sredi divjine? V takšni situaciji si gotovo želimo, da bi imeli ob sebi komplet nujne opreme, ki je potreben za varno in udobno preživljanje časa v naravi. Če smo se dobro pripravili, imamo to opremo s seboj – pogosto se podajamo v divjino namenoma, odpravimo se na kak pohod ali izlet, pogosto prav na kampiranje, da lahko uživamo v miru in posebni izkušnji, ki jo prinaša prenočevanje v divjini. Morda imamo tudi druge interese, veliko časa v naravi preživijo lovci, ribiči, gobarji in drugi ljubitelji narave. Tudi v takšnih primerih je pametno imeti s seboj nekaj opreme.

Pravzaprav se je treba vedno dobro opremiti, ko se podajamo na teren, tudi če ne pričakujemo, da se bomo tam dlje časa zadržali. Zato se poslužujemo nujne opreme, ki je osnova za preživetje v divjini. V veliko pomoč so recimo že naglavne svetilke, ki so vedno zelo priporočljive, tudi če ne nameravamo prenočiti na prostem. Podobno velja za drugo kritično opremo, ki nam morda ne koristi kaj dosti ob načrtovanih aktivnostih, bo pa neprecenljiva v primeru, da se pripeti kaj nepričakovanega. Vsekakor se je bolje pravočasno opremiti, kot pa kasneje pogrešiti opremo, ki bi nam lahko morda rešila življenje.

Naglavne svetilke se uvrščajo med varnostno opremo

Ta oprema je pogosto precej vsestranska in še zdaleč ni namenjena le temu, da bi si z njo pomagali v kakšnih kritičnih situacijah. Tudi naglavne svetilke recimo s pridom uporabljamo, ko želimo najti svojo pot v mraku, nenazadnje jih pogosto uporabljamo tudi doma, ko potrebujemo več svetlobe pri kakšnih opravilih. A na terenu se svetilka izkaže za neprecenljivo varnostno opremo.

Naglavne svetilke nam omogočajo, da se veliko bolj brezskrbno podamo na pohod

Kaj hitro se lahko zgodi, da nas ob aktivnostih v naravi ujame mrak. To se je gotovo že zgodilo navdušenim pohodnikom in planincem, skoraj neizogibno pride do kakšnega pripetljaja, ob katerem se zamudimo in svoj povratek za kakšno uro ali dve odložimo. Če se brez svetilke znajdemo na nepoznanem terenu, bomo zaman iskali dobre rešitve. Z ustrezno naglavno svetilko pa to skorajda ne bo velik problem, saj lahko celo noč osvetljujemo okolico, najdemo pravo pot ali pa pritegnemo pozornost mimoidočih, ki lahko priskočijo na pomoč.

S tega vidika se naglavne svetilke vsekakor uvrščajo med nujno varnostno opremo, potrebovali pa bomo še kar nekaj pripomočkov, ki nam v takšni situaciji pomagajo.

Tako kot naglavne svetilke so pomembni noži

Pri opremi, ki jo potrebujemo za preživetje v naravi, bomo gotovo naleteli tudi na nože. Ti so vključeni v vsak komplet nujne opreme za preživetje v divjini, vedno se splača imeti ob sebi dober nož. Pravzaprav so v ponudbi tudi posebni noži prav za ta namen, na tem področju imamo široko izbiro, ki je lahko izredno atraktivna tudi za kakšne zahtevnejše uporabnike. Velja enako, kot pri uporabi naglavne svetilke – oprema je vsestransko uporabna, v kakšni kočljivi situaciji pa kar kritična. Zato se splača imeti pri sebi pripomočke, ki nam zanesljivo priskočijo na pomoč.

Ponudba nožev je nadvse pestra. Nenazadnje na terenu pogosto uporabljamo tudi prave mačete, vejevnike in sekire. Bolj priporočljivi pa so za preživetje v naravi švicarski noži, ki nam koristijo na več načinov. Tak pripomoček je pravzaprav zelo uporaben v praktično vsaki situaciji, poleg tega ga lahko enostavno pospravimo v žep, tako da nas spremlja na vsakem koraku. Zanašamo se na to, da bo ponudil vse potrebne funkcije za uporabo na terenu, sploh če se znajdemo v škripcih. Ker pa so švicarski noži izdelani prav za ta namen, nas gotovo ne bodo pustili na cedilu.

Dober nož poleg naglavne svetilke predstavlja nujno opremo za preživetje v divjini, to pa še zdaleč ni dovolj, da bi lahko pričakovali dobro izkušnjo. Potrebujemo še kar dosti opreme. Poleg tega se pogosto izkaže, da nam bolj pomaga dobra kvaliteta izdelkov, ki jih imamo, kot pa število raznih pripomočkov, ki jih prenašamo s seboj. Nekaj dobrih kosov opreme lahko nadomesti na ducate pripomočkov, ki nimajo prave funkcije.

Prioriteta je kakovost naglavne svetilke

Pri izbiri naglavne svetilke bomo to gotovo takoj prepoznali, pa tudi noži se razlikujejo v kvaliteti in funkcijah. Pri svetilkah smo pozorni na jakost in na kapaciteto baterije. Pametno je, da svetilko dobro preizkusimo že doma in vemo, kaj od nje pričakovati.

Naglavne svetilke so zvest spremljevalec na vsaki poti

Pri nožih se lahko zanesemo na nekatere preverjene rešitve. Gotovo so ustrezni švicarski noži Victorinox, prav to je prepoznavna znamka, ki ponuja originalne švicarske nože. Na uveljavljene proizvajalce se na tem področju lahko zanesemo, saj ponujajo prepričljive izdelke, ki so dobro prilagojeni za uporabo na terenu. Sploh to velja za znamko Victorinox, ki je pravzaprav postala kar sinonim za kakovostno opremo za preživetje v naravi. Prav nihče ne more oporekati izbiri kvalitetnega švicarskega noža, ki je nujni del osnovnega kompleta za kampiranje in druge aktivnosti v naravi. S tem švicarski noži Victorinox ponujajo samoumevno izbiro, pa tudi pri drugi ključni opremi se odločamo za priljubljene izdelke priznanih proizvajalcev.