Motorne kosilnice

Motorne kosilnice imajo velikokrat dodano košaro, v kateri se enostavno nabira pokošena trava. Zaradi svoje priročnosti so izjemno priljubljene. Veliko ljudi se odloči za model s košaro, saj tako hitreje opravijo delo. Navadno imajo takšne kosilnice tudi več načinov košnje trave, ki ga določimo pred začetkom košnje.

Motorne kosilnice imajo vgrajen 2 pogonski sistem, ki nam lajša delo. Ogrodje kosilnic je robustno in ji omogoča dolgo življenjsko dobo. Kdor kupi dobro kosilnico, je lahko prepričan, da mu bo služila vrsto let. Zato se moramo pred nakupom vedno posvetovati s strokovnjaki, ki nam bodo z lahkoto svetovali in priporočili model, ki bo primeren za našo uporabo.

Motorne kosilnice lahko kupimo v trgovini z vrtnimi stroji ali pa se prej pozanimamo na spletu, kjer lahko najdemo veliko ponudbo kvalitetnih in zmogljivih kosilnic. Cene kosilnic se razlikujejo glede na vrsto, tip model in zmogljivost posamezne kosilnice. Tiste, ki so primerne za bolj zahtevno košnjo, so seveda tudi dražje. Kdor ima doma majhno zeleno površino, pa bo lahko izbral cenejši model.

Rider kosilnice za natančno košnjo

Rider kosilnice so primerne za vse, ki morate biti pri košnji pazljivi na ostale rastline v vrtu. Navadno imamo poleg zelene trate v našem vrtu posajene tudi različne grmovnice in cvetje, ki še dodatno lepšajo zunanjo okolico našega doma. Cvetoči grmi in vrtnice so najlepši dodatek urejeni zelenici. Vendar predstavljajo dodatne rastline izziv pri košnji. Kadar kosimo travo, moramo namreč zelo paziti, da ne bomo česa po nesreči pokosili in tako uničili izgled.

Rider kosilnice zelo radi uporabljajo vsi, saj so izjemno natančne in omogočajo precizno košnjo. Ker so opremljene s sedežem, se bomo nanje enostavno usedli in pokosili. Takšne kosilnice imajo vgrajen zmogljiv motor, ki omogoča košnjo tudi na pobočjih in mokrih površinah. Model kosilnic ni prevelik in ga bomo lahko z lahkoto pospravili v vsak kot hiše.

Rider kosilnice omogočajo izjemen pregled nad delovnim območjem, zelo enostavno jih obračamo in krmilimo.