Masaža stopal

Vsaka masaža obljublja sprostitev, in to bržkone tudi dobimo pri praktično vsakem tretmaju. Tudi če se odločimo za najcenejši tretma z najkrajšim trajanjem, bo izkušnja verjetno prijetna in sproščujoča. A tisti, ki iščejo bolj celostno sprostitev, bodo gotovo povprašali po nekaterih drugih storitvah, ki ponujajo še boljše rezultate.

Reflekoterapija

Pogosta in priljubljena opcija je refleksoterapija, ki lahko vključuje različne masaže. Najpogostejša je refleksna masaža stopal, izvaja pa se tudi masaža dlani. Masaža stopal je najboljša možnost za stimulacijo refleksnih točk, ki se skrivajo v tem delu telesa. Skozi refleksoterapijo je možno na ta način vplivati tudi na druge dele telesa, s tem pa dosežemo celovito sprostitev in morda odpravimo tudi kakšne specifične tegobe.

V sklopu takšne terapije se lahko masaža stopal kombinira z masažo dlani, lahko pa izkoristimo tudi možnost drugih masaž. V vsakem primeru se sestavi celoten program terapije, ki omogoča nekaj prilagodljivosti, mora pa seveda ustrezati končnemu cilju. Refleksoterapija ni le masaža stopal, zato jo mora izvajati usposobljen strokovnjak po dobro začrtanem planu.

Tradicionalna tajska masaža

Še ena nekoliko nenavadna, a zelo sproščujoča možnost z velikim potencialom je tradicionalna tajska masaža. Ta je sicer precej dobro znana in se izvaja tudi v nekaterih manjših masažnih salonih, a lahko močno preseneti tiste, ki niso seznanjeni z vsebino in učinki takšne masaže. Še posebej presenetljive so lahko razlike med raznimi novodobnimi tajskimi masažami in tradicionalno različico – tradicionalna tajska masaža je zelo specifična, običajno traja vsaj 60 ali kar 90 minut, morda vse do 120 minut. Vključuje različne tehnike, tudi masažo s komolci in koleni, izvaja pa se na oblečeno telo. Tak tretma je zelo učinkovit pri celovitem sproščanju telesa, učinki pa so bistveno bolj opazni oziroma občutni kot pri večini drugih vrst masaž. Gotovo pa tradicionalna tajska masaža ni za vsakogar, še posebej ne za radovedneže, ki iščejo le kratek sproščujoč tretma.