magnetna tabla

Oprema za obveščanje nam omogoča, da sporočila zelo učinkovito posredujemo med svoje občinstvo. Seveda pa potrebujemo prave pripomočke, ki se bodo pri tem res dobro izkazali. Včasih imamo kar dosti izbire in pride v poštev več možnosti, včasih pa imamo v mislih prav posebne funkcije, ki jih želimo izkoristiti. Gotovo pa bomo cenili vsestransko opremo, ki se dobro znajde v praktično vsakem okolju. To so table, ki omogočajo pripravo in prikazovanje najrazličnejših obvestil.

Ena izmed priljubljenih možnosti je magnetna tabla, ki se res izkaže za zelo vsestransko. Dobro jo lahko izkoristimo prav povsod, kjer želimo prikazovati pomembna obvestila ali druga sporočila. Lahko računamo na veliko prilagodljivost, pa tudi na nekatere dodatne funkcije, ki jih prinaša magnetna površina. Tako bomo opremo zelo dobro izkoristili, tudi če nas zanimajo kakšni posebni učinki in se ne bomo zadovoljili zgolj z možnostjo prikazovanja enostavnih sporočil.

A to velja tudi za drugo sorodno opremo, tako da bomo gotovo brez večjih težav dobili uporabne pripomočke za različne namene pri obveščanju. Ta oprema se nadalje uporablja tudi za izobraževanje, za interakcijo z javnostjo, nenazadnje tudi za dekoracijo. Splača se torej preveriti, kakšne možnosti so nam na razpolago in s kakšno opremo bomo kar najbolje opravili svoje delo.

Med drugim se magnetna tabla lahko uporablja tudi za pričvrščevanje papirja

Običajno se najbolje obnese magnetna tabla

Nekateri pripomočki so zelo vsestranski in jih lahko dejansko izkoristimo v praktično vsakem primeru. Predvsem je znana magnetna tabla, s katero smo že povsem pripravljeni na predstavitev pomembnih obvestil in ostalih sporočil.

Običajno je to stenska tabla, ki se fiksno namesti na svoje mesto. Tako ponuja prostorno površino za prikaz obvestil. Hkrati pa je uporaba povsem enostavna, kar bodo gotovo potrdili vsi, ki so se že srečali s takšnimi tablami. Pogosto se magnetna tabla uporablja recimo v šoli, kjer je treba stalno pisati in brisati različna sporočila na tabli. Takšna oprema je izredno dobrodošla tudi v poslovnih prostorih, sploh pri kakšnih sestankih in predstavitvah. Bomo pa takoj našli še mnoge druge možnosti, ki jih ponujajo stenske table.

Največja prednost, ki jo ima magnetna tabla, je verjetno možnost enostavne uporabe s suhobrisnimi markerji. To so markerji s tekočim črnilom, ki se na površini table hitro posuši, nato ga lahko enostavno odstranimo z brisanjem. Zato se takšnim tablam reče tudi piši-briši table in so zelo priljubljene za prikazovanje sporočil, ki se pogosto spreminjajo oziroma menjajo.

Prav tako moramo omeniti še magnetno funkcijo takšne table, ki je pravzaprav razlog za naziv magnetna tabla. Pri sami uporabi oziroma pisanju po tabli nam ne koristi kaj dosti, hitro pa najdemo posebne prednosti takšne zasnove pri drugih načinih uporabe.

Kaj omogoča magnetna tabla?

S pomočjo magneta nam takšna tabla omogoča, da nanjo pričvrstimo tudi druge materiale. To omogoča tako stenska kot samostoječa tabla, v obeh primerih računamo na to, da bo možno površino dobro izkoristiti tudi v kombinaciji z magnetno opremo.

Najbolj značilen primer uporabe te funkcije je verjetno priročno shranjevanje krpe za brisanje črnila. Krpa je z magnetnim ohišjem pritrjena na tablo in jo bomo imeli vedno pri roki, prav tako jo lahko povsem enostavno spet odložimo na svoje mesto. To je zelo priročna funkcija glede na to, da se magnetna tabla redno uporablja za pisanje in brisanje sporočil in krpo prav tako redno uporabljamo.

Lahko pa magnete izkoristimo še na druge načine. Nismo namreč omejeni na posebno opremo, ki ima vgrajene magnete, temveč lahko uporabimo tudi običajne magnete. Ti so zelo praktični za pritrjevanje raznih drugih materialov na magnetno tablo. Tako se takšna oprema uporablja tudi za prikazovanje obvestil na papirju in drugih materialih, kar je za obveščevalno tablo seveda zelo priročna funkcija. Te možnosti bomo gotovo dobro izkoristili v vsakem okolju, zato je magnetna tabla tudi tako uporabna in priljubljena. 

Poznamo pa tudi nekatere druge izvedbe, ki lahko ponudijo posebne funkcije. Včasih se izkaže, da se bo bolje izkazala drugačna zasnova, pogosto je recimo bolj praktična kompaktna samostoječa tabla ali pa najdemo kakšne druge variante.

Magnetna tabla se lahko dopolni še z raznimi drugimi možnostmi prikazovanja informacij

Magnetna tabla in druga oprema za obveščanje

V primerjavi z magnetno tablo so drugi sorodni pripomočki pogosto nekoliko bolj praktični za uporabo. Tako je recimo zelo priročna tabla iz plute, ki omogoča enostavno pritrjevanje obvestil z risalnimi žebljički in bucikami. Takšna oprema je načeloma manjša in lažja, tako tudi bolj praktična za prikazovanje obvestil v različnih okoljih, kjer ne moremo uporabiti velike stenske table. Kot nalašč so te alternative tudi za začasno prikazovanje obvestil, saj lahko tablo enostavno pospravimo.

Tabla iz plute je le en primer možnih alternativ. Najdemo še druge opcije, precej priljubljene so recimo kredne table, ki omogočajo pisanje s kredo, v sodobnih različicah imamo tudi table za pisanje s tako imenovano tekočo kredo. Vedno se pozanimamo o posebnih funkcijah, ki jih imajo takšne table. Hitro lahko ugotovimo, ali je to dobra alternativa ali pa bo morda še vedno bolj priporočljiva izbira magnetna tabla, ki se res izkaže za zelo vsestransko.