Lokalno prezračevanje z rekuperacijo

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je odlično za zdravje vseh ljudi. V stavbah kjer ni nameščenega prezračevalnega sistema, se namreč lahko hitro razširi nevarna plesen. Ker ljudje plesni dolgo ne opazijo, jo vsakodnevno vdihujejo. To pa je dolgoročno izredno nevarno za zdravje vsakega človeka. Plesen je sestavljena iz izredno majhnih gliv, ki so največkrat krive za težave z dihali pri ljudeh. 

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je ravno zato tako pomembno, saj neprestano skrbi za svež zrak, kar pa preprečuje nastanek plesni. Čeprav je lokalno prezračevanje namenjeno le za en prostor, bo v vsaki hiši naredilo ogromno dobrega. Najbolje je, da ga namestimo v kuhinjo, kjer se vsakodnevno nabere ogromno vlage. To se pozna še zlasti pri tistih gospodinjah, ki izredno rade kuhajo. 

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo lahko namestimo v kuhinjo in poskrbel bo, da bo vlaga pravočasno odstranjena iz prostora. Tako se nam na mestih za omaro ali za hladilnikom ne bo nikoli pojavila nadležna plesen. 

 

Higrosenzibilno prezračevanje za pisarniške prostore

Higrosenzibilno prezračevanje je del najbolj naprednih prezračevalnih sistemov. To so sistemi, ki so senzibilni na količino vlage v zraku. Ko zaznajo povišano vlago, izvedejo hitro in učinkovito prezračevanje prostorov. 

Higrosenzibilno prezračevanje je odlično za večje pisarne, saj se v njih istočasno nahaja ogromno ljudi. V takšnih prostorih se zrak hitro porabi in zato se zaposleni ne počutijo več dobro. Zmanjša pa se jih tudi učinkovitost in storilnost, saj postanejo hitro zaspani. S pomočjo dobrega prezračevalnega sistema tako vodilni poskrbijo, da njihovi zaposleni lahko nemoteno in dobro delajo. 

Higrosenzibilno prezračevanje zazna povečanje oseb v prostorju, saj je takrat tudi veliko več vlage. Nabrano vlago izsesa in v prostor spusti svež in prečiščen zrak, ki je tudi veliko bolj zdrav. S tem pa poskrbi, da so zaposleni zdravi in da se po nepotrebnem ne nalezejo nevarnih bolezni.