leseni izdelki

Od nekdaj smo svoja bivališča obdajali z lesom, ki je zelo prijeten material, značilen za domače prostore. Pojavljajo se sicer tudi drugi materiali, ki postajajo zanimivi in se uspejo v arhitekturi za nekaj časa uveljaviti, a modne smernice se spreminjajo, medtem ko les ostaja stalnica. 

Tako so leseni elementi še vedno zelo pogosti v sodobnih stanovanjih, kjer se zelo lepo kombinirajo z drugimi arhitekturnimi elementi in opremo. Pričakujemo lahko čudovite učinke, še posebej, če se odločimo za izdelavo lesenih elementov po naročilu.

Lesarstvo Žaže se ukvarja z izdelavo kakovostnih lesenih izdelkov po naročilu. Najdemo lahko pestro ponudbo različnih izdelkov, s katerimi bomo zelo zadovoljni. To je razna uporabna oprema, ki ima hkrati tudi visoko estetsko vrednost. 

Tak učinek dosežemo s kakovostnim lesom in dovršenimi izdelki, posebej značilne so lesene strukture za zunanje površine, recimo leseni paviljoni.

Paviljoni in druge zunanje strukture

Na prostem imamo veliko priložnosti za opremljanje z domiselnimi lesenimi strukturami. Ob sodobnih stanovanjih so zelo posrečeni paviljoni, ki jih oblikujemo po svojih željah. Lahko so precej kompaktni in se lepo ujamejo z matičnim objektom, lahko dopolnjujejo tudi teraso ali balkon. 

Prav tako so posrečeni večji samostojni paviljoni, ki lahko naredijo veliko razliko na vsakem vrtu. To je uporabna oprema, ki jo bomo dobro izkoristili, hkrati pa na ta način močno popestrimo tudi vizualno podobo svojega bivalnega okolja.

Paviljoni niso edina možnost te vrste. Poznamo še druge lesene strukture, ki jih je možno pripraviti za ta namen. Precej dobro se recimo obnesejo tudi nadstreški in pergole, ki imajo pravzaprav podobno funkcijo. 

leseni pavilijon

Prav tako se lahko paviljoni nadomestijo s kakšnimi vrtnimi hiškami, sploh če imamo v mislih specifičen namen uporabe. Vse te vrtne strukture lahko opremimo z dodatno opremo in prilagodimo različnim namenom, tako da bomo povsem zadovoljni.

Izredno pomembno vlogo ima pri vseh teh strukturah prav les. Pričakujemo lahko, da bo s kakovostnim lesom oprema povsem navdušila, saj material prinaša tako funkcionalne kot estetske značilnosti. To velja tudi za drugo zunanjo opremo, ki jo izdelujemo iz lesa.

Tudi lesena balkonska ograja ima lahko čudovit učinek

Odločamo se med različnimi vrstami dodatkov za dom. Iz lesa lahko izdelamo raznovrstno opremo, nenazadnje lahko izdelamo kar celo leseno hišo, kar je morda dobra ideja. Lahko pa se odločimo le za posamezne dodatke, med temi je tudi lesena balkonska ograja. Takšna ograja ima čudovit učinek in jo lahko zelo dobro izkoristimo, če uspemo opremo med seboj uskladiti.

Seveda je veliko odvisno od tega, kako izgleda naš objekt in kako imamo urejen balkon. Ne moremo računati na to, da bo les že sam po sebi zagotovil izvrsten končni učinek. Različne vrste lesa se med seboj lahko precej razlikujejo in ne ponujajo vedno dobrih rezultatov. 

Odločamo se glede na to, kakšen vizualni stil nam je všeč, tu nam naravna podoba lesa ponuja kar dosti izbire med svetlimi in temnimi naravnimi odtenki, najdemo tudi kakšne posebne barve lesa. Prav tako se lahko lesena balkonska ograja naknadno pobarva, tako ali tako jo je priporočljivo zaščititi z lakom.

lesena balkonska ograja

Ne gledamo pa le na vizualni učinek, temveč se posvetimo predvsem uporabni funkciji. Ograja opravlja pomembno nalogo, zato si ne moremo privoščiti kakšnih kompromisov. Izbiramo kvalitetne ograje, na katere se lahko zanesemo. To ponudbo predstavlja lesarstvo Žaže, ki izdeluje lesene ograje po naročilu, najdemo seveda tudi drugo ponudbo. Pozorni smo na to, da izberemo pravo opremo glede na svoja pričakovanja, saj imajo ti izdelki lahko različne učinke. 

Lesena balkonska ograja mora biti tudi zanesljivo nameščena

Sama ograja nam še ne pomaga veliko, če ni zanesljivo nameščena na svojem mestu. Običajno se lesene deske pričvrstijo na kovinsko konstrukcijo, ki dodaja še nekaj vzdržljivosti in odpornosti. A prav tako lahko najdemo druge rešitve ali ograjo v celoti izdelamo iz lesa. Vse to so možnosti, ki bodo zelo zanimive za tiste, ki želijo svoj balkon res urediti povsem po svojih željah.

Iz lesa izdelujemo tudi masivne mize in drugo pohištvo

Les je že v gradbeništvu zelo uporaben in koristen, posledično zelo priljubljen pri gradnji in pri izdelavi kakšnih dodatkov. Posrečene lesene konstrukcije opazimo ob mnogih sodobnih stanovanjih, pa tudi same zgradbe imajo opazne lesene elemente. Če pa se s stanovanjskimi prostori še nekoliko pobližje seznanimo, bomo bržkone tudi v notranjosti našli zanimive lesene izdelke. To so lahko masivne mize, ki se uvrščajo med najbolj priljubljeno masivno pohištvo.

Mize imajo številne pomembne naloge. Pomagajo nam pri mnogih aktivnostih v domačem stanovanju, včasih potrebujemo več miz za različne naloge. Gotovo bomo potrebovali veliko jedilno mizo, to je pravzaprav vsestranska miza, ki se vedno izkaže za zelo dobrodošlo. Ravno v tej vlogi so masivne mize najbolj prepričljive, saj se bomo hitro spoznali z glavnimi prednostmi kakovostnega lesenega pohištva. Lahko pa na isti način izdelamo tudi druge mize za različne namene uporabe. Precej posrečene so tudi kakšne vrtne mize iz masivnega lesa. Tu imamo sicer proste roke pri oblikovanju in izdelavi, saj se masivne mize pogosto pripravljajo po naročilu.

Masivne mize po naročilu

Zelo zanimive so opcije, ki jih ponuja izdelava pohištva po naročilu. Tudi masivne mize lahko izdelamo na ta način, pri tem pa prepustimo domišljiji prosto pot. Kakovosten les se lahko kombinira z zasteklitvijo in drugimi elementi, najdemo tudi posrečene kombinacije z drugimi materiali. Nenazadnje se masivne mize pogosto pripravljajo tudi v kompletu s stoli, da dobimo res usklajeno in funkcionalno pohištvo.

Pripravimo lahko tudi kakšne posebne rešitve, ki nam jih ponuja možnost izdelave pohištva po meri. Splača se izkoristiti ponudbo za kakovostne masivne mize, saj bomo tu dobili izvrstne izdelke, s katerimi lahko opremimo vsak prostor v svojem stanovanju. Enako sicer velja tudi za druge izdelke iz masivnega lesa, na ta način lahko izdelamo razne kose uporabnega pohištva, nenazadnje pa tudi leseno dekoracijo. V vsakem primeru imamo na voljo čudovite rešitve, ki jih lahko dobro izkoristimo.

Masivno pohištvo ni le za rustikalne prostore

Najbolj značilno je masivno pohištvo resda za prostore, ki jih urejamo v rustikalnem slogu. V takšnem okolju se kakovosten masivni les zelo dobro znajde, kakšna takšna miza lepo poveže prostor in opremo v zaokroženo celoto. 

Leseno pohištvo je v takšnih prostorih pravzaprav nepogrešljivo, sploh če imamo možnost izdelave masivnega pohištva po naročilu. Pogosto se odločamo za masivne mize in stole, masivne postelje in druge večje kose, pri katerih pridejo prednosti masivnega lesa še posebej do izraza, poleg tega so ti kosi pohištva tudi bolj opazni in močno pripomorejo k oblikovanju ličnega izgleda urejenih prostorov.

A še zdaleč se masivno pohištvo ne poda le v prostore, ki sledijo rustikalnim smernicam. Izdelati je možno raznovrstne lesene kose, ne le grobo oblikovanega pohištva. Že pri mizah imamo na voljo zelo posrečene izdelke, recimo moderno oblikovane masivne mize s steklenimi elementi. Poleg tega je možno les naknadno obdelati, lahko ga spoliramo in lakiramo, lahko ga tudi obarvamo. Tako imamo na dlani razne učinke, ki se precej razlikujejo od podobe surovega lesa.

Masivno pohištvo prepriča s kakovostjo

Čeprav bomo gotovo najprej opazili čudovito vizualno podobo, bomo na dolgi rok še bolj zadovoljni s kakovostjo takšnega pohištva. Za masivno pohištvo je značilna posebna vzdržljivost, pričakujemo namreč, da bomo takšne kose uporabljali povsem brez skrbi skozi dolga leta bivanja v stanovanju. Če ciljamo na dolgo življenjsko dobo in izjemno robustnost, je masivno pohištvo gotovo prava izbira, brez težav ti izdelki upravičijo tudi nekoliko višjo ceno.