Lesena okna

Prva okna, ki so se v zgodovini gradbeništva pojavila, so bila zagotovo lesena. Tehnologija izdelave  lesenih oken z leti napreduje. Lasena okna izpred 20 let so popolnoma drugačna kot danes, ko ustrezajo standardom za nizkoenergijske in pasivne hiše. Čeprav imajo marsikateri materiali za okna dobre lastnosti, pa lesena s svojimi posebnimi bistveno vplivajo na odločitve kupcev. Les je naraven material in pozitivno vpliva na počutje. Zaradi odlične toplotne izolativnosti se pogosteje uporablja smreka.

 

Slovenija je bogata z lesom, zato lokalni pridelovalci uporabljajo lasten kakovosten les iz naših gozdov. Lesena okna so že na pogled prepričljivejša, še posebno če so premazana s transparentnimi premazi, ki ohranjajo naraven videz. Velika prednost lesenih oken je v tem, da je izdelava in uporaba prijazna do okolja in ljudi, po odsluženi uporabi pa je okno popolnoma razgradljivo in ne predstavlja negativnega vpliva na okolje. Za dolgo življenjsko dobo oken je vseeno potrebno ustrezno vzdrževanje.

 

Strešna kritina Creaton z naravnim videzom navdušuje kupce

 

Ploščica je najstarejši gradbeni material, ki ga je človeška roka profesionalno obdelala.  Pred več kot 10.000 let so ljudje s pomočjo zemlje, vode, ognja in zraka izpolnili potrebo po zavetju in življenjskem prostoru. Tudi današnji proizvajalci se trudijo ustvariti čim bolj naravno okolje, zato oblikujejo takšne glinene strešnike, da zagotavljajo najvišjo kakovost in učinkovitost. Strešna kritina Creaton stalno izpolnjuje proizvodnjo strešnih ploščic. Površinska gladka, včasih groba, česana, krtačana ali celo ognjena tekstura daje strešnikom poseben videz.

 

Strešna kritina Creaton za izdelavo strešnikov uporablja vrhunsko glino najboljših proizvajalcev. Z ustrezno obdelavo strešniki ščitijo pred vlago in zmrzaljo, so paraprepustni in odporni proti ognju, odporni na UV žarke in izjemno trpežni na vsestranske vremenske nevšečnosti. Kritina Creaton je kot nalašč za vas, saj lahko izbirate v širokem razponu vizualnih učinkov, ki jih omogočajo engobe in glazure. Zaradi dolge življenjske dobe je takšna kritina ekonomična investicija.