Kolesa

Kolesa so že dolga leta izredno priljubljen športni pripomoček različnih ljudi. Že majhni otroci uživajo v vožnji s kolesom in se veselijo trenutka, ko se kolo naučijo voziti brez pomožnih kolesc. Ravno zato se vedno več staršev odloči za nakup poganjalca, ki otroka hitro privadi na vzdrževanje ravnotežja.

Kolesa za odrasle se ravno tako delijo v več različnih kategorij. Za rekreativne kolesarje je odlično treking kolo, ki ima navadno večje kolesnice, ki kolesarju omogočajo enostavno potiskanje kolesa po ravnem in v hrib. Treking kolesa so primerna za različne terene in niso vezana le na cestni asfalt. Prav njihova vsestranskost jih dela tako zelo priljubljene. Tudi cena takšnih koles ne navadno kupcu najbolj prijazna in zato primera za vsak žep.

Kolesa nove generacije so zagotovo električna kolesa, ki pa niso primerna za vsakogar. Zavedati se moramo, da takšna kolesa potrebujejo veliko nege ter pravilno rabo in kvalitetno spravilo. V obratnem primeru se namreč hitro pokvarijo, pri čemer pa kupec izgubi ogromno denarja. Kot vemo, pa stane električno kolo vsaj dva tisoč evrov, to je pa tudi razlog, da si ga ne more kupiti ravno vsakdo.

Popravilo koles zaradi okvare

Popravilo koles je potrebno, ko se nam staro in dotrajano kolo pokvari. Navadno so nova kolesa narejena tako, da bodo dlje časa brezhibno delovala. Starejša kolesa pa se rada pogosto kvarijo, saj so narejena iz slabših materialov.

Popravilo koles je ob okvari edina rešitev za naše kolo. V kolikor ne najdemo dovolj usposobljenega serviserja, se od svojega starega kolea lahko le poslovimo, saj ga sami ne bomo znali popraviti. Serviser pa nam bo že ob pregledu povedal, ali se kolo splača popravljati ali ne. Včasih je namreč bolje kupiti kar novega.

Popravilo koles navadno ne stane veliko denarja, seveda pa je vse odvisno od vrste napake. Nekatere okvare so namreč enostavne, druge pa so žal precej zahtevne in terjajo več časa ter posledično tudi denarja.