keramične ploščice 7

Kopalnica mora biti kar se da dobro opremljena, sploh v oziru na ključne funkcionalnosti prostora. Tako moramo pomisliti na kar nekaj kosov opreme. Najbolj pomembno pa je, da prostor že v izhodišču premišljeno oblikujemo in opremimo. Le tako lahko pričakujemo, da bodo tudi končne funkcionalnosti povšeči stanovalcem, ki bodo kopalnico uporabljali.

Že v izhodišču moramo recimo pomisliti na keramične ploščice, ki skrbijo za dobro zaščito pred curki vode in visoko vlažnostjo v prostoru. Vlaga je velik problem za mnoge občutljive materiale, ki jih redno uporabljamo tudi v prostorih, kot je kopalnica. To pomeni, da moramo uporabiti dobre ploščice, ki ne bodo prepuščale vlage niti v primeru, da bo voda v kakšnem kotičku dlje časa zastajala. Kakovostna keramika za kopalnico je naravnost ključnega pomena, poleg osnovnih funkcionalnosti pa seveda lahko ponudi še nekatere druge prednosti, ki jih bomo s pridom izkoristili.

Kazalo vsebine

Keramika za kopalnico

Pri opremljanju kopalnice morda ne bi takoj pomislili na keramične elemente, temveč se bolj posvečamo večjim kosom opreme. A ravno keramične ploščice so v praksi lahko še veliko bolj pomembne. Skrbijo namreč za to, da lahko prostor brezskrbno in neovirano uporabljamo. Talne ploščice morajo biti prijetne za uporabo, ne pozabimo, da po njih redno hodimo tudi bosi in mokri. Pametno je izbrati ploščice, ki ne drsijo – na voljo imamo neštete izvedbe, ki ponujajo odlične funkcionalne učinke.

Stenske keramične ploščice v kopalnici ščitijo občutljive stene, hkrati pa dopuščajo tudi veliko možnosti za prilagoditev vizualnega učinka v prostoru. Ustvarimo lahko čudovite učinke, ki nas bodo razveselili ob vsakem prihodu v kopalnico. Na voljo so raznovrstne ploščice v vseh mogočih modnih stilih, tudi za moderno oblikovane prostore se najde posrečena keramika.

Poleg tega keramika za kopalnico vključuje tudi kakšne posebej oblikovane funkcionalne ali dekorativne kose, med katerimi lahko izbiramo, možno jih je izdelati tudi po naročilu.