klasični parket

Vsi dobri in izkušeni poznavalci lesenih površin se zavedajo, da je klasični parket izjemno dobra izbira. Ta vrsta parketa se namreč odlikuje z najdaljšo življenjsko dobo, ves čas pa ustvarja občutek brezčasnosti.

Klasični parket je lahko narejen iz različnih drevesnih vrst. Lahko se odločite za takšnega, ki ima umirjene vzorce ali pa za klasični parket z izjemno razgibanimi vzorci. Če ga boste v prostor oziroma na tla prostora pravilno položili, takšna talna obloga iz lesa lahko služi celo stoletje. Ker je klasični parket masiven, je posledično odličen toplotni izolator. Hoja po njem je zato zelo prijetna in udobna. Za klasični parket je značilno, da ga lahko obnavljate celo do petkrat.

Klasični gotovi in klasični neobdelani parket

Na trgu vam je na voljo gotovi klasični parket ali neobdelani klasični parket. Neobdelana vrsta parketa vam omogoča individualno končno obdelavo, ki jo lahko dosežete z oljenjem, voskanjem ali lakiranjem.

Lak za parket in druga sredstva za vzdrževanje in nego lesenih talnih površin

Lak za parket je le eno od sredstev, ki ga potrebujemo za nadaljnjo obdelavo parketa. Takšno sredstvo boste na primer potrebovali, ko boste v svoj prostor na primer položili še neobdelani klasični parket. Po polaganju se boste odločili, ali ga boste naoljili ali nalakirali ali boste uporabili vosek.

Lak za parket in drugi izdelki za vzdrževanje in nego priljubljene lesene talne površine so vam na voljo v specializiranih prodajalnah. Po dostopnejši ceni izdelke za parket lahko kupujete v spletni prodajalni. Tu so vam na primer na voljo temeljni in finalni laki, leseni kit, premazi, olja, lepila, rdečila in ne nazadnje še čistila ter sredstva za vzdrževanje in nego parketa.

Bodite pazljivi tudi na to, da boste izbrali izdelek dobrega proizvajalca, saj je prav od njega v največji možni meri odvisna sama kakovost izdelka.