adaptacija stanovanja in prenova mansarde

Kakovost bivanja v domačem stanovanju je močno odvisna od tega, kakšno opremo uporabljamo in kako dobro urejeno stanovanje imamo. Ne moremo pričakovati, da bomo lahko vzdrževali visoko kakovost bivanja na dolgi rok, če za to nič ne naredimo. 

S časom namreč prepoznavamo tudi druge želje in potrebe, spremenijo se naša pričakovanja in zahteve. Poleg tega dotrajana oprema ne more več dobro opravljati svojega dela, lahko se pojavijo tudi kakšne večje težave. 

Prej ali slej se izkaže, da bo potrebna adaptacija stanovanja, tudi kakšne večje prenove pridejo v poštev. Veliko dela seveda lahko opravimo tudi sproti, a naposled se vseeno za najboljšo rešitev izkaže popolna prenova doma

Tako imamo popolno svobodo pri urejanju svojega domovanja, spremenimo lahko praktično vse, kar vpliva na kakovost bivanja v stanovanju. Predvsem se za prenovo odločamo takrat, ko imamo v mislih kakšne konkretne nadgradnje in želimo zamenjati ključne hišne sisteme. 

Seveda pa je adaptacija stanovanja priporočljiva tudi v primeru, da se soočamo s kakšnimi težavami zaradi starosti ali dotrajanosti objekta. Pravzaprav imamo kar nekaj primerov, v katerih se lahko lotimo adaptacije. 

Kaj hitro se zgodi, da se spremenijo potrebe stanovalcev, morda se v objekt vselijo novi stanovalci ali pa zaradi drugih sprememb objekt ne bo več ustrezal svojemu namenu. Takrat nam adaptacija stanovanja omogoča hitro prilagoditev prostorov, tudi če ne gre za popolno prenovo.

adaptacija stanovanja

V mnogih situacijah torej pomislimo na to, ali bi morda prav prenova lahko ponudila bistveno boljšo izkušnjo v stanovanju. Tu se nam odpirajo mnoge možnosti, ki jih je pametno izkoristiti. Računamo na to, da bomo dosegli zelo dober rezultat, ne da bi morali vedno opravljati kakšne večje gradbene posege. 

Nenazadnje je lahko adaptacija stanovanja čisto enostavna, pa že naredimo veliko razliko v izgledu in uporabnosti stanovanjskih prostorov. Prav to so pogosto najbolj priporočljivi ukrepi še preden začnemo razmišljati o zares celoviti prenovi doma.

Predelne stene v stanovanju namesto prenove

Celovita prenova je včasih vsekakor priporočljiva. Ne moremo pa pričakovati, da bo res vedno najbolje odgovorila na vse naše potrebe. Kaj lahko se izkaže, da bo to prevelik poseg glede na to, kakšen rezultat pričakujemo. 

Prenova zahteva dobro pripravo, delo je treba do potankosti načrtovati, nato moramo pripraviti prostore in opraviti gradbene posege. Seveda lahko dosežemo velike spremembe v objektu, a pogosto imamo na voljo tudi enostavnejše ukrepe, s katerimi pridemo do prav tako zadovoljivega rezultata. 

To nam na primer ponujajo tudi predelne stene v stanovanju, ki jih uporabimo za ureditev uporabnih prostorov v objektu, kjer ne želimo opravljati kakšnih zahtevnih gradbenih del.

S predelnimi stenami imamo popolno svobodo, da prostore uredimo tako, kot si sami želimo. Pogosto so predelne stene v stanovanju idealna izbira za ureditev kakšnih posebnih kotičkov, lahko oblikujemo tudi nove sobe ali pa le pregrade za različne namene. 

Tu se nam odpira ogromno možnosti, ki jih lahko dobro izkoristimo. Že enostavne predelne stene imajo namreč zelo dober učinek, saj zanesljivo pregradijo prostor in razmejijo površine v stanovanju. Večje prostore lahko povsem preuredimo, ne da bi bili potrebni kakšni veliki gradbeni posegi. 

Če smo dovolj spretni pri načrtovanju in izvedbi, bomo že z minimalnimi posegi dosegli vse tiste cilje, ki si jih zadamo pri adaptaciji. Na ta način imamo pri urejanju svojega stanovanja velik potencial, ki ga ne moremo enostavno zanemariti.

Vsekakor so lahko prav predelne stene v stanovanju prava rešitev za mnoga opravila pri prenovah in adaptacijah. Zato najdemo to ponudbo pri mojstrih, ki se ukvarjajo s tovrstnimi deli. Na er-mont.si najdemo ponudbo za adaptacije in prenove s suhomontažnimi rešitvami, prav predelne stene v stanovanju pomagajo pri preureditvi obstoječih prostorov. 

Omogočajo nam, da lepo uredimo uporabne stanovanjske prostore, ne da bi se morali ukvarjati z zamudnimi, zahtevnimi in dragimi gradbenimi deli. 

To je zelo dobrodošla rešitev predvsem v primeru, da želimo urediti kakšne obstoječe prostore, ki do zdaj niso bili v uporabi.

Velik potencial ima prenova mansarde

Mansardna stanovanja so v zadnjem času izredno priljubljena, saj ponujajo neprekosljiv izkoristek razpoložljive površine. Najdemo lahko zelo posrečene rešitve pri ureditvi podstrešnih prostorov, seveda pa bo treba v ureditev takšnega stanovanja vložiti kar nekaj dela. 

Še posebej to velja v objektih, kjer podstrešje ni bilo zasnovano za stanovanjsko uporabo, morda se uporablja za kakšne druge namene.

prenova mansarde in izolacija

Zelo verjetno je, da bo prenova mansarde zahtevala kar nekaj dela. Med ključnimi opravili je treba recimo omeniti izolacijo, izolirati je treba tako streho kot stene. 

Že s tem bo kar dosti dela, čeprav lahko tudi izolacijo izdelamo s suhomontažnimi sistemi, ki ne zahtevajo velikih posegov v sam objekt. Poleg tega bo prenova mansarde bržkone vključevala ureditev uporabnih prostorov, podstrešje običajno ni dobro prilagojeno takšnim namenom in ga bo treba močno prilagoditi. 

Tu nam pridejo še kako prav predelne stene, ki so lahko že vse, kar pravzaprav potrebujemo za oblikovanje podstrešnih prostorov. Nujna konstrukcija je že postavljena in objekt ne potrebuje dodatnih zidov, zato lahko kar s predelnimi stenami opravimo vse potrebno. 

Seveda se lahko odločamo med različnimi rešitvami, čisto možno je, da bo prenova mansarde vključevala tudi zidanje.

V vsakem primeru moramo delo opraviti premišljeno, da res ugodimo vsem zahtevam in pričakovanjem stanovalcev. Zato se splača sodelovati z izkušenimi mojstri, ki lahko opravijo prenovo mansarde in vse potrebne adaptacije. 

To je celovita storitev, pri kateri lahko pričakujemo odlične rezultate. Er Mont ponuja prave rešitve pri gradnji in prenovi, predvsem pri adaptaciji mansard – z elegantnimi rešitvami je možno hitro in brez zahtevnih gradbenih del pripraviti udobno mansardno stanovanje. 

S takšnim pristopom se izognemo tudi visokim stroškom, ne da bi morali žrtvovati dober končni učinek. 

Pravzaprav nam prenova mansarde ponuja možnost ureditve zelo dovršenega modernega stanovanja, ne da bi sploh naleteli na kakšne omembe vredne omejitve.