steklar 1

Vedno več ljudi prisega nato, da mora biti kopalnica prostor, v katerem lahko za nekaj sproščujočih trenutkov pozabimo na vse skrbi in se v celoti prepustimo osvežujoči negi našega telesa. Če so nekoč tuš kabine imele preprosto nalogo, da nam nudijo prostor, kjer se umijemo, pa danes od dobre kopalnice pričakujemo tudi to, da nas bo s svojo estetsko podobo pomagala navdati z energijo, ki jo bomo potrebovali, ko bomo zaključili z jutranjim prhanjem. Vsak steklar nam bo znal povedati, da nas mora kvalitetna steklena tuš kabina navdati z občutkom, da smo tudi takrat, ko smo najbolj razkriti, vredni biti obkroženi z lepoto in eleganco, ki jo želimo izžarevati čez celoten dan.

Steklena tuš kabina mora biti estetskega videza in predvsem trpežna, saj si v času tuširanja res ne želimo kakega neprijetnega presenečenja, ki bi lahko sledilo nerodnemu gibu z roko ali s kolenom. Vsekakor se vsak steklar zaveda, da še posebno pri tuš kabinah ne sme dopustiti možnosti, da bi po tuširanju na tleh ostala kopica okrvavljenih črepinj. Zato mora biti steklena tuš kabina iz posebej močnega in okrepljenega stekla, ki bo obdržalo svojo trdno strukturo skozi dolga desetletja uporabe.

Dobro stekleno tuš kabino bo dopolnil tudi poseben premaz, ki bo povzročil, da bodo kapljice vode hitro odtekle iz stekla, tako da se na njem ne bo nabiral vodni kamen. To bo seveda še posebej prav prišlo tistim med nami, ki nimamo posebej radi čiščenja kopalnice. Če nam bo steklar ponudil več podobnih premazov, je vsekakor tudi naša naloga, da se o tem dovolj podrobno informiramo, da bomo točno vedeli, kaj si želimo in kaj potrebujemo. Vedeti moramo, da se občasnemu čiščenju kopalnice sicer ne bomo mogli izogniti, vendar pa bo količina vodnega kamna, ki se nabira na steklu, bistveno vplivala na frekvenco potrebnega čiščenja.