Indos viličar

Viličarje lahko zelo enostavno prepoznamo po njihovi značilni obliki. Je že res, da imajo vsi viličarji posebne vilice in na prvi pogled izgledajo zelo podobno, vendar med njimi kljub temu obstajajo določene razlike. Med najbolj očitnimi je njihovo razlikovanje glede na pogon, med katerimi se večina proizvajalcev danes nagiba k viličarjem na dizelski pogon. Med njimi je zelo razširjen in tudi priljubljen Indos viličar, ki je primeren za vsakodnevno uporabo, njegovo upravljanje pa je zelo preprosto.

 

Ker ima Indos viličar dizelski pogon, je veliko bolj hrupen kot pa na primer katerikoli viličar na električni pogon, je pa zato tudi veliko bolj zmogljiv. S svojimi vilicami prenese približno 1200 kilogramov, motor ima bistveno večjo moč in je sposoben dela tudi v več izmenah, saj ne potrebuje nobenega polnjenja. Če izberete varčen motor, potem je tudi poraba goriva majhna, zaradi izpušnih plinov pa se ga pretežno uporablja na odprtem.

 

Električni viličar deluje brez hrupa in izpušnih plinov

 

Viličarji že dolgo niso več le običajni transportni in delovni stroji, ampak so postali vedno bolj tehnično izpopolnjeni in dovršeni tudi v smislu udobja in funkcionalnosti. In kot takšni danes omogočajo lažjo organizacijo in večjo učinkovitost v marsikaterem skladišču in delovnem procesu. Tu je še posebej uporaben električni viličar, ki je ekonomično najboljša rešitev za prevažanje transporta v skladiščih.

 

Električni viličar poganja elektromotor, ki električno energijo pridobiva iz akumulatorja. Tovrstni akumulatorji so danes izjemno zmogljivi, zato lahko tovrstni viličarji brez težav nemoteno delujejo tudi po več kot osem ur. Seveda je potrebno pozornost nameniti rednemu polnjenju akumulatorja oziroma baterije, saj bo le tako električni viličar pripravljen za naslednje naloge. Tovrstni viličarji so še posebej uporabni v zaprtih prostorih, saj delujejo zelo tiho, ob tem pa ne oddajajo nobenih izpušnih plinov, zato so za zdravje ljudi, ki v teh prostorih delajo, izjemno prijazni.