Keramika za kopalnico

Pri opremljanju kopalnice moramo biti zelo pozorni na to, da ugodimo osnovnim zahtevam tega prostora. Ker gre za zelo funkcionalen prostor, moramo premišljeno izbrati nekaj kosov osnovne opreme. To morda ne bo enostavna naloga, saj moramo že pri tem misliti na celo vrsto dejavnikov, ki odločajo o končnem zadovoljstvu stanovalcev in drugih uporabnikov kopalnice.

Veliko truda bo treba vložiti že v izbiro osnovne opreme, ne le kopalniških naprav in drugih kosov večje opreme, temveč tudi v ploščice. Keramika za kopalnico je nepogrešljiva, saj se v tem prostoru srečujemo z visoko vlažnostjo, tudi z neposrednim udarom vodnih curkov. Keramika poskrbi za to, da ne bo trajnih posledic, ki jih puščajo takšni vplivi na drugih materialih. Prav tako je keramika za kopalnico priročna in enostavna za čiščenje, torej bo kopalnica vedno lepo urejena in pripravljena na uporabo. Pomembno pa je seveda še to, da se keramika lepo kombinira s preostalo opremo, še posebej s tistimi kosi, ki so zidani ali drugače vključeni v samo strukturo prostora. To je pogosto tuš kad, ki mora biti lepo vgrajena v kopalnico, enako pa včasih velja tudi za druge kose ključne opreme. Keramika za kopalnico lahko dopolni tudi njihove lastnosti in v končni fazi ponudi najboljši možen rezultat.

Med ključno opremo gotovo izstopa kopalna ali tuš kad, obe opciji sta zelo vsestranski in seveda nadvse uporabni. Tuš kad je elegantna rešitev, ki ne zahteva veliko prostora in se lepo vključi v vsako okolje. Večja kopalna kad pa zagotavlja še boljšo izkušnjo pri kopanju. Poleg tega v kopalnici potrebujemo še nekaj ključne opreme, običajno najdemo tam WC školjko in umivalnik, pogosto pa imamo v kopalnici še kakšno pohištvo. Na koncu pridejo do izraza tudi nekateri detajli, recimo obešalniki, police, nosilci, držala in podobno, pa tudi razna druga funkcionalna oprema, recimo ogledala.