dvoslojni gotovi parket

Les je izredno priljubljen in topel material, ki pa ima glede na vrsto različne vrste značilnosti. Ko opremljamo prostor je zato ključnega pomena, da izberemo pravo vrsto lesa. Pri opremljanju našega prostora nam bo  odločitev za dvoslojni gotovi parket olajšala opremljanje. 

Dvoslojni gotovi parket je priljubljen zaradi svojega izgleda, funkcionalnosti in kakovosti. Nudi nam prijeten občutek, ko hodimo po njem. Izdelan je lahko iz različnih vrst lesa kot so, češnja, parjena češnja, oreh, parjeni oreh, hrast, javor in mnogi drugih.

Parket ima naziv dvoslojni, zato ker je sestavljen iz dveh slojev. Prvi sloj je sestavljen iz hrastovega lesa, spodnji del pa je narejen iz brezovega lesa. Zaradi kakovosti hrastovega in brezovega  lesa je dvoslojni gotovi parket zelo trpežen hkrati pa ima prestižen videz.

Pri izbiri barv ne boste imeli veliko težav, saj lahko dvoslojni gotovi parket izbirate v različnih barvah. Tako vam bo opremljanje prostora veliko lažje. Izbirate lahko tudi med različnimi strukturami dvoslojnega gotovega parketa, kateri bodo prostoru dajali vaš pridih in osebnost. 

Zakaj izbrati parket hrast

Hrast je sam po sebi izredno mogočen. Prostoru nudi videz udobnosti in lagodja. Te lastnosti so pomembne za prijetno bivanje. 

Parket hrast ima dobro toplotno in zvočno izolacijo, kar je tudi bistvenega pomena pri nakupu. Ima zelo dolgo življenjsko dobo, tako da bodo v njem lahko uživale še nadaljnje generacije. Prednost parketa hrast je tudi to, da ob morebitnih poškodbah nebo potrebno klicati ”mojstra” , ki bi nam parket popravil. Poškodbe lahko opravite, kar sami doma. Tako boste prihranili pri času , vaša denarnica pa nebo imela dodatnih lukenj. 

Parket hrast je narejen iz širokih desk, ki so različnih dolžin. Les hrasta je z lepljenjem vgrajen v  masivni pod, kateri daje eleganten in prestižen videz. Parket hrast je na voljo v različnih barvah in strukturah. 

Za čim daljšo življenjsko dobo in njegovo funkcionalnost je treba parket take vrste oljiti. S tem bomo poskrbeli za zaščito in lepši izgled parketa.