Električni viličarji

Električni viličarji mora biti ustrezno uporabljen. Pred prvo uporabo moramo tako prebrati vsa navodila, saj se boo le tako lahko seznanili z napravo, ki smo jo kupili. Pri delu moramo upoštevati napotke, ki so ključni za dolgo življenjsko dobo naprave. Eno izmed pravil je, da nikakor ne smemo prehitro zibati ročaja električnega viličarja, saj je to izjemno škodljivo za napravo. 

Električni viličarji morajo biti pri nakladanju tovora pri miru. Če želimo, da se med nakladanjem premikajo, pa moramo poskrbeti, da se viličar medtem ne bo prehitro gibal. Če ga bomo med delom preveč obremenili, nam ne bo delal pravilno in se bo lahko tudi pokvaril. Vsak tovor, ki ga naložimo na viličarja mora biti stabilen, saj se nestabilni tovor zlahka prevrne med vožnjo ali med dvigovanjem vilic. 

Električni viličarji ne smejo imeti tovora dolgo časa naloženega na vilicah. To pomeni, da nikoli ne smemo naložiti palet na električni viličar in jih tam pustiti več ur ali celo noč. Ko viličarja ne uporabljate ga morate torej izprazniti in spustiti vilice na tla. Pomembno je tudi to, da z viličarjem nikoli ne smemo prevažati ljudi, saj bi bilo to lahko usodno  za njihovo življenje. 

 

Indos viličar s hidrodinamičnim prenosom pogona na sprednja kolesa

Indos viličar, ki delujejo na dizel, so še vedno najbolj priljubljeni med kupci. Najnovejši modeli imajo vgrajeno napredno tehnologijo, ki omogočajo bolj učinkovito delovanje ter visoko zmogljivost upravljanja viličarja. 

Indos viličar nudi več različnih modelov, med katerimi lahko izberemo popolnega za svoje potrebe. Vsi modeli so robustni in lahko prenesejo ogromno obremenitve. Dizelski viličar se lahko uporablja tudi na prostem, kar je odlično za večja skladišče, ki imajo določen tovor tudi v zunanjih predelih. 

Indos viličar lahko prenese tudi 5 ton tovora naenkrat, kar je odličen dosežek, ki ga zmorejo le redki viličarji na trgu.