Steklene predelne stene

Pri oblikovanju prostorov imamo zelo pomembno in hkrati dokaj zahtevno nalogo. To velja ne glede na okolje, v katerem se tega opravila lotevamo. Zelo pomembno je predvsem oblikovanje prostorov v pisarnah in na podobnih delovnih mestih, kjer želimo kar najbolje izkoristiti razpoložljivo površino in optimizirati storilnost, pa tudi v stanovanjskem okolju, kjer preživimo največ časa in opremo najpogosteje uporabljamo.

Na srečo lahko najdemo zelo posrečene rešitve, ki nam pri teh nalogah močno pomagajo. To so recimo steklene predelne stene, ki so nadvse priljubljene predvsem pri opremljanju sodobnih pisarn. Tam pridejo zelo do izraza prednosti stekla. V večjih pisarnah imajo steklene predelne stene pomembno nalogo, saj s prepuščanjem svetlobe pomagajo tudi pri osvetljevanju prostorov. V manjših pisarnah pa odpirajo prostor in poskrbijo za odlične vizualne učinke, ob katerih pozabimo na manjšo površino. Steklene predelne stene in predelne stene iz drugih materialov imajo ob tem tudi funkcionalno vlogo, brez težav lahko razmejimo prostore in poljubno oblikujemo kotičke za različne namene. Vse to dosežemo brez težav in brez velikih stroškov.

Seveda moramo prostore tudi dobro opremiti z ustreznim pohištvom. Posebej elegantno rešitev ponuja vsestransko pohištvo, recimo barski stoli in manjše mizice. Takšen komplet lahko uporabimo v praktično vsakem okolju. Barski stoli so seveda značilni za gostinske lokale, a še zdaleč niso omejeni le na takšno okolje. Uporabljamo jih tudi v stanovanjskih prostorih, pojavljajo pa se celo v poslovnih prostorih. Na voljo so namreč raznovrstni barski stoli, ki se v praksi izkažejo za zelo vsestranske. Če k temu dodamo še barske mizice, imamo idealen komplet za opremljanje čakalnic in sprejemnic, kotičkov za oddih in sprostitev ter drugih prostorov, kjer potrebujemo vsestransko pohištvo.

Možnosti je veliko, kar ustreza mnogim nalogam pri oblikovanju udobnih prostorov. Vedno moramo imeti v mislih namen prostora, temu primerno pa izberemo opremo. Običajno si ob tem lahko privoščimo še nekaj svobode pri oblikovanju in opremljanju.