Selitev klavirja

Selitve so lahko precej drage, še posebej če imamo opravka s kakšnim zahtevnim tovorom ali daljšimi relacijami. Ravno zaradi visokih stroškov se včasih izogibamo profesionalnim selitvenim storitvam ali pa se odločimo kar za kak poceni selitveni servis. To ni vedno dobra izbira, v nekaterih primerih pa vseeno lahko veliko prihranimo. Obstajajo namreč nekatere alternative, s katerimi bomo lahko zelo zadovoljni.

Ena izmed možnosti je recimo že ta, da najamemo dostavno vozilo in selitev opravimo sami. V nekaterih primerih je to povsem smiselna rešitev in prekaša tudi storitve, ki jih ponuja poceni selitveni servis. Za takšno možnost se odločimo v primeru, da nimamo veliko opreme ali kakšnega posebnega tovora, najem vozila pa dobro deluje le v primeru krajših relacij.

Ob najemu vozila lahko selitveni servis ponudi tudi pomoč selitvenega mojstra. To je lahko dobra rešitev v primeru, da potrebujemo nekaj pomoči z demontažo in prenosom opreme, morda lahko strokovnjak ponudi tudi pomoč pri montaži na novi lokaciji. Tudi takšne storitve so lahko še vedno precej poceni, selitveni servis bo pripravil dobro ponudbo tudi za manj zahtevne naročnike.

Kazalo vsebine

Zahtevnejše selitve

So lahko ugodne tudi zahtevnejše selitve? Takšni projekti verjetno ne bodo poceni, so pa lahko edina smiselna rešitev. Pomislimo recimo na selitev klavirja ali drugega težkega in občutljivega tovora. Jasno je, da tega ne more zanesljivo opraviti kar vsak poceni selitveni servis. Splača se poiskati izkušenega in zanesljivega izvajalca, tudi če so storitve pri tem nekoliko dražje. Za selitev klavirja namreč lahko izberemo le tiste ponudnike, ki lahko zagotovijo selitev brez težav.

Za nameček si lahko pri boljših selitvenih servisih obetamo širše ponudbe. Selitev klavirja je tipičen primer zahtevnejše selitve, storitev takšnih selitvenih mojstrov pa se poslužujemo tudi pri mednarodnih selitvah, prevozu kakšnih občutljivejših predmetov, morda tudi pri selitvi s kakšnih visokih stavb ali drugih neugodnih prostorov.