Sup akcija

Sup akcija

Supanje je priljubljena aktivnost v poletnem času, s tem pa cveti tudi prodaja supov in preostale opreme. Poleg tega pa je priljubljena opcija tudi najem, ki je za marsikoga precej ugodnejši. Je pa od vsakega primera posebej odvisno, katera možnost bo najbolj ugodna – nekaterim bo za nov sup cena povsem sprejemljiva, drugi bodo iskali rabljeno opremo, tretji se bodo zadovoljili z najemom.

Cena nove opreme

Za marsikoga je najbolj privlačna opcija nakup kompleta nove opreme. To še posebej velja za tiste, ki imajo s supanjem že nekaj izkušenj in se nameravajo tudi v prihodnje pogosto posvečati tej aktivnosti. Za začetnike ta opcija ni tako privlačna, saj je nakup opreme drag, čeprav se morda najde za sup akcija, ki naredi ceno dostopnejšo.

Cena nove opreme obsega velik razpon, od okoli 300 evrov za osnovni sup in veslo do kar 4000 evrov in več za tekmovalne supe. Če velja za sup akcija, je možno nekatere izdelke iz višjega cenovnega razreda dobiti po ugodnejših cenah, a pod 300 evri bo težko najti spodoben komplet, pravzaprav je že za sam sup cena okoli 300 evrov zelo ugodna.

Cena najema

Niti akcijska cena nove opreme ne more prekositi ugodnih ponudb najema. Za sup akcija ceno zniža do kakšnih 300 evrov, medtem ko se cene najema gibljejo že okoli 30 evrov na dan. Pri najemu bo za sup cena še ugodnejša, če se odločimo za daljši termin, tako lahko na primer opremo najamemo za dva tedna za le okoli 100 evrov, kar je vsekakor odlična ponudba.

Cena rabljene opreme

Ena možna alternativa je nakup rabljene opreme, ki pride v poštev za nekatere interesente. V tem primeru je za sup cena seveda precej nepredvidljiva, pričakovati pa gre, da bo vsaj za 20% nižja v primerjavi s ceno nove opreme. Vse je odvisno od stanja opreme.