nogavice

Nogavice so ključni del pohodniške opreme, ki pa se včasih kar nekoliko zanemarja. Gre namreč za dokaj ugodno opremo, ki jo ima nenazadnje vsak že doma, čeprav ni nujno, da bodo to že dobre pohodniške nogavice. Bolj se posvečamo izbiri dobrih čevljev, nahrbtnika in druge opreme, ob tem pa računamo na to, da bodo nogavice vseeno opravile svoje delo.

Če nimamo dobrih nogavic, nam tudi dobri čevlji ne bodo pomagali. Pojavile se bodo težave, ki lahko ogrozijo izkušnjo na pohodu, lahko pride tudi do poškodb in drugih večjih nevšečnosti. Da se to ne bi zgodilo, je treba seveda pravočasno izbrati kvalitetne pohodniške nogavice.

Pohodniške nogavice dobimo v mnogih izvedbah

Na srečo je ponudba na tem področju zelo razgibana in vključuje vse, kar utegnemo potrebovati na pohodu. Vsak pohodnik ima svoje želje in potrebe, izbira opreme pa je seveda odvisna tudi od cilja in od zahtevnosti poti. Zato je zelo dobrodošlo, da imamo razgibano ponudbo, v kateri dobimo pohodniške nogavice za vse mogoče namene.

Spletna trgovina Momara izstopa s selekcijo kvalitetnih nogavic, ki so glavni fokus njihove ponudbe. Modeli so prilagojeni prav potrebam zahtevnih pohodnikov, ki potrebujejo kvalitetno opremo za daljše odprave, seveda pa so dobre nogavice vsestransko uporabne in se prav tako dobro obnesejo še pri mnogih drugih aktivnostih. Pričakujemo lahko, da bomo s takšnimi izdelki zelo zadovoljni, tudi če se ne podajamo pogosto v gore.

Te nogavice dobimo v različnih izvedbah, nenazadnje je na voljo tudi možnost izdelave nogavic po meri. Običajno pa se odločamo za vsestranske visoke pohodniške nogavice, ki so prilagojene uporabi v gojzarjih. To so nekoliko debelejše nogavice, ki ponujajo dobro udobje in zaščito pred žuljenjem in drgnjenjem. Zdržijo tudi večje obremenitve in omogočajo udobno pohajkovanje v težki pohodni obutvi. Če se podajamo v visokogorje, se vsekakor splača izbrati kvalitetne nogavice, pri tej opremi ni prostora za kompromise. Ravno pohodniške nogavice namreč odločajo o tem, kako udobno se bomo počutili ob hoji v breg.

woman-s-legs-multicolored-knitted-socks-with-ornament

Tudi nizke nogavice so lahko primerne za pohodnike

Za pohodništvo so značilni visoki gojzarji, za katere potrebujemo tudi visoke nogavice. A po drugi strani se pogosto poslužujemo tudi nizke obutve, ki je primerna za kakšne lažje odprave. Nenazadnje se z nizkimi pohodnimi in športnimi čevlji lotevamo mnogih vsakdanjih aktivnosti, takšna obutev je veliko bolj vsestranska in dejansko bolj uporabna od pohodnih čevljev. Zato je zelo pomembno, da imamo pri roki tudi nizke nogavice, ki omogočajo udobno uporabo takšne obutve.

Mislili bi si, da nizke nogavice nimajo tako zahtevne naloge kot visoke pohodniške nogavice. Res smo včasih nekoliko manj zahtevni, a to še ne pomeni, da lahko preprosto zanemarimo izbiro nogavic. Takšno opremo bomo pogosto uporabljali in mora biti dobro pripravljena na različne okoliščine, tako da smo še vedno močno odvisni od kvalitete, ki jo nizke nogavice prinašajo. Spet se splača takšno opremo kupovati pri uglednih trgovcih, ki se ukvarjajo prav z nogavicami, na https://shop.momara.si/nogavice-kategorije/nogavice/zenske-nogavice/nizke-zenske-nogavice/ najdemo kakovostne nizke nogavice za vsestransko rabo.

Nizke nogavice za šport in prosti čas

Nogavice lahko najdemo v različnih izvedbah, včasih so zelo dobro prilagojene določenim aktivnostim. Najboljši primer so pohodniške nogavice za gojzarje, a tudi nizke nogavice imajo lahko različne funkcije. Nenazadnje se pogosto uporabljajo za športne aktivnosti, pri katerih so prav tako obremenjene kot na pohodu. Imamo visoka pričakovanja, nogavice morajo biti udobne in funkcionalne, hkrati pa tudi vzdržljive, da jih ne bomo takoj uničili. 

Ker uporabljamo nizke nogavice za mnoge aktivnosti, pogosto tudi za splošno uporabo v prostem času, pridejo do izraza še nekatere druge odlike. Za razliko od pohodniških bodo te nogavice lahkotne in zračne, nenazadnje je pomembno tudi to, da so lepo oblikovane in prepričajo tudi s svojo vizualno podobo. Spet je zelo dobrodošlo, da imamo na voljo široko ponudbo na tem področju, saj se lahko odločamo med mnogimi modeli, ki so kot nalašč za naš okus. Najdemo raznovrstne moške in ženske nogavice.

Ženske in moške nogavice za vsakdan

Najpogosteje bomo posegali po nogavicah, ki so primerne za vsakdanjo rabo v prostem času. Tu najdemo ženske in moške nogavice v nekoliko širši ponudbi. Nenazadnje bomo te nogavice veliko pogosteje uporabljali, ne glede na to, s kakšnimi hobiji in drugimi aktivnostmi se ukvarjamo. Tudi če se redno odpravljamo v hribe, bomo večino časa še vedno obuti v vsestranske nogavice, ki nas spremljajo na vseh drugih poteh.

Zanimiva ponudba nam prinaša ženske in moške nogavice v različnih modelih. Razlikujejo se v vseh mogočih lastnostih, pogosto pa je pomembno že to, da so nam nogavice všeč na pogled. Pri izbiri nogavic za vsakdan imamo drugačne kriterije in smo pripravljeni tudi na kak kompromis, čeprav ne smemo pozabiti na to, da bomo prav takšne nogavice zelo pogosto in redno uporabljali. Ciljamo torej na udobje in dobro počutje, potrebujemo vzdržljive nogavice, dobrodošla pa je še ugodna cena.

Tudi nogavice za vsakdan imajo pogosto kakšne posebne funkcije. Tako recimo uporabljamo preko zime volnene nogavice, ki so toplejše in bolj udobne. Najdemo posebne ženske in moške nogavice za aktivno preživljanje prostega časa. Seveda pa potrebujemo tudi nogavice za kakšne posebne priložnosti, ob katerih želimo imeti lepo urejeno opravo. Načeloma nam moške nogavice tu omogočajo lažjo izbiro, saj se odločamo za nevtralne kose, ki se dobro ujemajo z drugimi oblačili, a tudi ženske nogavice so na voljo v pestri ponudbi, ki lahko odgovori na vse potrebe.

V vsakem primeru je treba nogavice skrbno izbrati. Pri nakupu upoštevamo različne kriterije, odločamo pa se za ponudbo uveljavljenih trgovin z odličnimi izdelki.