aluminijska folija

Ko pospravljamo živila v hladilnik se moramo velikokrat zanesti na produkte, da lahko zares dobro poskrbimo za svežino prav vsakega posameznega živila. Pogost pripomoček, ki ga uporabljamo za to je aluminijska folija, ki jo lahko z lahkoto dobimo v prav vsaki trgovini in res ni noben specialen pripomoček. Vsaka aluminijska folija ima dve strani, eno ki se bolj sveti, in drugo, ki zgleda nekoliko bolj mat. Načeloma velja, da živilo, ki ga želimo zaviti v aluminijasto folijo položimo na mat stran folije in nato zavijemo paket tako, da je njegova zunanjost svetleča.

Ta način zavijanja, da se aluminijska folija uporabi tudi kot način zapiranja pomeni, da lahko živilo zavijemo tako, da je zraven njegove površine manj zraka, kar pomeni, da bo lahko dalj časa ostalo sveže in ohranilo svojo prvotno barvo, saj je oksidacija kriva za to, da nam živilo ne zgleda več privlačno in ga mogoče zavržemo, četudi je še popolnoma uporabno in užitno.

V splošni pripravi hrane moramo uporabljati rokavice za enkratno uporabo

Rokavice za enkratno uporabo največkrat povezujemo z ohranjanjem sterilnosti, oziroma vsaj s te, da ostanejo stvari tako čiste, kot sploh so lahko, vendar se večini ljudi zdi, da to ni nekaj, kar bi morali uporabljati na domu, saj nas tam ne skrbi tako zelo glede bakterij in se tudi ne ukvarjamo s pretirano velikimi količinami hrane. Vseeno pa moramo pomisliti na tisti drugi razlog, zakaj se uporabljajo rokavice za enkratno uporabo in sicer takrat, ko se na primer urežemo, in moramo nositi na prstu obliž. Ker ne moremo kar preprosto nehati kuhati je najbolj prikladno to, da nadaljujemo delo, pred tem pa namestimo rokavice za enkratno uporabo na poškodovano roko. To poskrbi, da obliž ne poplesuje po prstu, ko naprej delamo z rokami in zagotavlja čistočo.