Soča rafting

Posočje je idealna destinacija za tiste, ki si želijo adrenalinskega preživljanja svojega prostega časa. Veliko možnosti ponuja že reka Soča, so pa turistični ponudniki v okoliških krajih še bistveno bolj inovativni in danes ponujajo izjemno širok nabor dejavnosti.

Najbolj priljubljena storitev je bržkone Soča rafting, nenazadnje prav zaradi atraktivnih spustov po razgibani reki v gumijastih čolnih v ta konec države zahajajo številni domači in tuji obiskovalci. Soča rafting je na voljo v mnogih krajih zgornjega Posočja, ponudnikov je veliko, tako da res ni težko najti odlične možnosti za skupinski spust. Je pa seveda tudi od lokacije odvisno, kakšna bo končna izkušnja, zato se je pametno odločiti za tisti del reke, ki v tem oziru najbolje odgovarja pričakovanjem avanturistov. Soča rafting je vsekakor ena izmed najbolj priljubljenih in iskanih dogodivščin, posledično pa je tudi ponudbe veliko.

Posebna značilnost adrenalinske ponudbe v soški dolini pa je tudi tandemski skok s padalom. To je za marsikoga vrhunec adrenalinskih dogodivščin, kot nalašč za tiste, ki so že preizkusili glavnino ponudbe na tleh in na vodi. Tandemski skok s padalom prinaša neprekosljivo adrenalinsko izkušnjo, hkrati pa je ponudba dostopna prav vsakomur. Skoki se izvajajo z vzletišč po hribovju nad Sočo, obstaja pa tudi možnost skoka iz letala, kar izvajajo na bovškem letališču. Tudi za tandemski skok s padalom je več ponudnikov, ki nudijo različne izkušnje.

To nikakor ni vse, kar premore posoška turistična ponudba. Tako na vodi kot na kopnem in v zraku je možno najti še bogato ponudbo drugih dogodivščin, veliko avantur pa lahko oblikujemo in izvedemo kar sami. Nenazadnje smo v objemu neokrnjene narave prepuščeni le svojim željam, tako da dogodivščino lahko oblikujemo povsem po svojem okusu. Glavno je, da obstaja dovolj možnosti za prav vse obiskovalce, ki želijo svoj prosti čas preživeti kar najbolj adrenalinsko.