Canyoning Soča

Reka Soča je znana po svoji čudoviti barvi in prijetnem ambientu, ki ga ustvarja med alpskimi vršaci v svojem zgornjem delu. Mnogim obiskovalcem pa se zdi še veliko bolj atraktivna ponudba adrenalinskih dejavnosti, ki jih lahko na reki in v okolici izvajajo. Neokrnjena narava vabi različne avanturiste, ki želijo v takšnem okolju nabirati nove izkušnje pri adrenalinskih doživetjih. Ti obiskovalci bodo vsekakor prišli na svoj račun, še posebej če obiščejo Bovec, kjer je ponudba najbolj pestra. 

Največ izbire ponuja rafting Bovec za to aktivnost zelo dobro skrbi z raznovrstno ponudbo lokalnih turističnih agencij. Pričakujemo lahko prilagodljivo ponudbo, s katero se ponudniki prilagodijo prav vsakemu obiskovalcu. Seveda je za rafting Bovec najbolj naklonjen skupinam, recimo družinam, sodelavcem, sošolcem in podobno – rafting je zelo družabna dogodivščina, ki je prav v takšnih skupinah najbolj zanimiva. Imamo pa seveda na voljo tudi druge možnosti za rafting, Bovec ima navsezadnje veliko turističnih agencij, ki se na ta način prilagajajo tudi drugim obiskovalcem.

Rafting je ena izmed priljubljenih možnosti, še zdaleč pa ni edina, med priljubljenimi opcijami gre recimo izpostaviti še canyoning. Soča ponuja prijeten ambient in kar vabi raziskovalce, ki se želijo podati globlje v neokrnjeno naravo. Sicer za canyoning Soča sama ni primerna, ponuja pa za ta namen svoje pritoke, ki imajo zelo atraktivne soteske z obilico naravnih ovir in drugih izzivov. Ker je za canyoning Soča preširoka in nima ustreznih sotesk, nudijo turistične agencije v Bovcu atraktivnejše alternative in vodijo po soteskah različnih potokov. Te aktivnosti so zelo privlačne za tiste, ki želijo doživeti kaj novega in odkriti tudi skrite kotičke Posočja, ob tem pa se v soteskah pritokov reke Soče nekoliko odmaknemo od vrveža turističnih krajev, ki je značilen v poletnem času. Vsekakor se splača ponudbo izkoristiti, če želimo doživeti še kaj novega in svoj čas v Posočju kar najbolje izkoristiti.