Izolacija mansarde za udobno bivanje

Izolacija mansarde je nujno potrebna, saj smo pri bivanju v mansardi pe bolj izpostavljeni zimskemu mrazu in poletni vročini. Velikokrat se zgodi, da si mlad par ustvari svoj dom v mansardi hiše, kjer živijo starši. V kolikor želimo iz neuporabnega podstrešja naredili funkcionalno mansardo, jo moramo najprej dobro izolirati, saj nam bo v nasprotnem primeru, vsa toplota uhajala skozi streho. 

Izolacija mansarde se lahko izvede s stekleno volno ali pa s kameno volno. Oba materiala sta enako kvalitetna. Res pa je, da mojstri raje nameščajo stekleno volno, ker je bolj enostavna za nameščanje. Poleg tega pa je veliko bolj priročna kot kamena. Stekleno volno uvrščajo tudi med ekološki in naraven material, kar je tudi pri gradnji hiše postalo vse bolj pomembno. 

Izolacija mansarde bo z izbiro enega ali drugega materiala odlična. Oba materiala sta namreč odlična zvočna izolatorja, ima izredno dobre toploizolativne lastnosti ter sta negorljiva, ker je pomembno v primeru kakšne neljube nesreče. 

Toplotna izolacija za novogradnjo 

Toplotna izolacija je investicija, v katero se podajajo tako tisti, ki na novo gradijo svoj dom ali pa večji stanovanjski objekt. Vse več izolacije pa se vgradi tudi v že obstoječe hiše in bloke, ki so bili zgrajeni v času, ko toplotna izolacija še ni bila tako pomembna kot v današnjem času. 

Toplotna izolacija obsega več delov. Najprej moramo izolirati nosilne zidove stavbe, kamor namestimo debelejšo plast toplotne izolacije. Nato izoliramo vse zunanje stene, ki morajo imeti vsak 15 cm debelo izolacijo. Tako je namreč predpisano z zakonom. 

Toplotna izolacija se trenutno izvaja z nameščanjem izolacijskih plošč, ki so narejene iz poliuretanske pene. To je material, ki ga odlikuje odličen koeficient toplotne prevodnosti. Poliuretanske plošče dobo skozi celo leto izboljševale toplotno vrednost ter zmanjševale toplotne mostove. Poleg tega pa nam lahko služijo kot odlična vetrna zaščita. 

By glavni