Crm sistem je urejena baza podatkov za stike s strankami

Crm sistem ali upravljanje odnosov s strankami je danes zelo pomemben dejavnik vsakega podjetja. Nekateri hranijo podatke o svojih strankah v glavah, zvezkih ali elektronskih preglednicah, drugi pa se odločijo za bolj sodobnejšo obliko spremljanja svojih strank. Tovrsten program nam na eni strani pomaga pri pridobivanju novih strank, na drugi strani pa iz obstoječih stikov naredimo zadovoljne stranke, ki se bodo k nam vračale.

 

Crm sistem je v bistvu urejena baza strank in njihovih kontaktnih podatkov, ob tem pa so zabeležene tudi vse aktivnosti, ki so bile opravljene s strankami. Na ta način natanko vemo, kdaj smo nazadnje poklicali stranko in kakšen je bil namen, pri tem pa ni pomembno ali je bil klic opravljen iz naše strani ali je to opravil naš sodelavec. Na ta način lahko natančno upravljamo prodajo in imamo natančen nadzor nad produktivnostjo, ki bistveno vplivata na uspešnost poslovanja podjetja.

 

Tečaj programiranja za različne interesne skupine

 

Računalniško programiranje je danes izjemno popularno. Že pri otrocih in mladostnikih se pojavljajo težnje po iskanju različnih računalniških rešitev, na trgu pa se pojavljajo tudi igrače oziroma neke vrste roboti, ki jih je možno sprogramirati na takšen način, da izpolnjujejo predpisane ukaze. In nič drugače ni tudi v svetu odraslih. Da lahko računalniki izpolnjujejo naše ukaze, jih je potrebno ustrezno sprogramirati, oziroma zapisati zaporedje navodil za reševanje določenega problema. Takšnega ali drugačnega programiranja se lahko nauči vsakdo, zato je tečaj programiranja danes zelo iskana storitev.

Tečaj programiranja je lahko namenjen različnim starostnim skupinam, od otrok do odraslih. Nekateri si želijo naučiti računalniškega jezika zgolj iz radovednosti ali pa v želji po iskanju dodatnih znanj, drugim pa je tečaj programiranja koristen tudi zaradi svojih lastnih interesov po dodatnem izobraževanju. Zato lahko opazimo, da so tovrstni tečaji namenjeni različnim interesnim skupinam, kjer je stopnja učenja računalniškega programiranja lahko zelo različna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *