Fotokopirni stroji še niso za odpis

V času, ko za praktično isti denar ali celo za nižjo ceno kot fotokopirni stroj dobimo multifunkcijsko napravo, ki posebej omogoča še tiskanje in skeniranje, se zdi nakup namenskega fotokopirnega stroja nesmiseln. A vseeno imajo takšne naprave še vedno pomembno mesto v različnih delovnih okoljih. Kljub temu, da imajo multifunkcijske naprave enako funkcionalnost, so namenske naprave običajno bolj zmogljive in bolj prilagojene svojemu namenu, torej bolje odgovarjajo potrebam uporabnikov.

Če želimo z multifunkcijsko napravo nadomestiti zmogljivosti kopirnega stroja, bo treba izbrati kakovostno napravo priznanega proizvajalca. Nekatere naprave Kyocera in Konica Minolta se recimo dovolj dobro obnesejo na delovnih mestih, kjer kopiranje ni prioriteta. Ponujata pa znamki Kyocera in Konica Minolta po drugi strani tudi namenske naprave, ki odgovarjajo zelo specifičnim segmentom trga, tako da je izbira dovolj pestra, da ni treba sklepati kompromisov. V vsakem primeru se je smiselno odločiti za kakovostno napravo, priznana znamka pa zagotavlja še mnoge druge prednosti, ki so pisane na kožo zahtevnejšim poslovnim uporabnikom.

Tisti, ki se ukvarjajo večinoma prav s fotokopiranjem, bodo bolj zadovoljni z namenskim fotokopirnim strojem. Ta naprava se odlično izkaže v šolah, pisarnah, uradih in podobnih okoljih, kjer se veliko dela s papirjem. Bo pa treba v tem primeru poskrbeti še za servis fotokopirnih strojev. Na srečo priznane znamke, kot sta Kyocera in Konica Minolta, ponujajo zelo ugodne servisne pogoje in dodatne ugodnosti v sklopu podpore uporabnikom. Servis fotokopirnih strojev v prvi vrsti odpravlja težave, ki se pojavijo pri redni uporabi teh naprav, posredno zagotavljajo daljšo življenjsko dobo in zanesljivejše delovanje. Poleg tega pa bodo pooblaščeni serviserji poskrbeli tudi za vzdrževanje in dobavo potrošnega materiala, veliko postavk vzdrževalne pogodbe pa je prepuščenih dogovoru. Vsekakor je kakovosten servis fotokopirnih strojev še en dodaten argument v prid tem napravam, ki se ob primerni skrbi zelo dobro izkažejo tudi pri delovanju skozi dolga leta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *